RUSKA EKONOMIJA NASTAVLJA DA RASTE: Prognoze optimistične, do 2030. biće među četiri najveće u svetu

Novosti online

09. 04. 2024. u 16:02

EKONOMIJA Rusije nastavlja da raste i početkom 2024. godine, potvrdio je danas premijer Ruske Federacije Mihail Mišustin.

РУСКА ЕКОНОМИЈА НАСТАВЉА ДА РАСТЕ: Прогнозе оптимистичне, до 2030. биће међу четири највеће у свету

Foto: Profimedia

Mišustin je istakao da je rast siguran i da se u tom smislu ništa nije promenilo.

- Mere koje je Vlada preduzela prošle godine dale su dobre rezultate, i oni se vide po dinamici BDP-a i pozitivnim promenama koje su se desile u mnogim sektorima. Početkom 2024. godine trend rasta se nije promenio, naša privreda nastavlja da se samouvereno razvija - rekao je Mišustin.

Takođe, podsetio je da je prema proceni Ministarstva za ekonomski razvoj Rusije BDP u januaru ove godine porastao za skoro 5 odsto, a u februaru za 7,7 odsto.

Uz to, porast je registrovan i u industriji (8,5 odsto u februaru), piše RIA.

- Lokomotivu uspeha, kao i 2023. godine, čini  prerađivačka industrija i to je jako važno. Prerađivačka industrija nam raste rekordno visokim tempom - poručio je Mišustin.

Kako je objasnio, generator promena u ekonomiji bilo je to što je došlo do potražnje za novim proizvodima i uslugama koji se proizvode u Rusiji.

- Neophodno je podržati ovakvu tendenciju, rukovodeći se pre svega programom nacionalnog razvoja koji je predsednik izneo u obraćanju Saveznoj skupštini. Rusija bi do 2030. godine trebalo da postane jedna od četiri najveće ekonomije sveta po paritetu kupovne moći. Naravno, potrebno je delovati veoma aktivno, u nekoliko pravaca odjednom - istakao je premijer.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave