NEMAČKA NAŠLA SNABDEVAČA LNG: Potpisan dogovor sa firmom ADNOC o snabdevanju tečnim prirodnim gasom

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 03. 2024. u 17:01

NEMAČKA državna kompanija Sefe (Sekjuring enerdži for Jurop) potpisala je dogovor o snabdevanju tečnim prirodnim gasom (LNG) sa državnom kompanijom ADNOC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

НЕМАЧКА НАШЛА СНАБДЕВАЧА ЛНГ: Потписан договор са фирмом АДНОЦ о снабдевању течним природним гасом

Foto Tanjug/AP

ADNOC će prema dogovoru počev od 2028. godine u narednih 15 godina isporučivati nemačkoj kompaniji Sefe milion tona LNG godišnje, prenosi portal Oilprice.

Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će isporučivati Nemačkoj iz postrojenja LNG Ruvais.

Firme su za sada potpisale memorandum o razumevanju, a konačna odluka će zahtevati regulatorna odobrenja i dalje pregovore o konačnom ugovoru između dve kompanije.

-Gas čini skoro četvrtinu primarne potrošnje energije u Nemačkoj i radujemo se što ćemo podržati njene napore da diverzifikuje svoje izvore energije i poboljša sopstvenu energetsku bezbednost, izjavila je izvršna potpredsednica za upravljanje poslovanjem kompanije ADNOC, Fatima El-Nuaimi.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!