Vučević i Čadež pokreću stalni dijalog Vlade i privrede

Novosti online

14. 05. 2024. u 15:00

PREDSEDNIK Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom o novim, konkretnim načinima saradnje sa privredom.

Вучевић и Чадеж покрећу стални дијалог Владе и привреде

Foto: PKS

Premijer Vučević podržao je inicijatvu otvaranja stalnog dijaloga Vlade Srbije i srpske privrede koju je predstavio predsednik PKS Marko Čadež.

- Dogovorili smo da Privredna komora Srbije u najskorije vreme organizuje radionice na kojima bi domaće kompanije resornim ministrima predstavile šta se može i mora učiniti kako bismo zajedno unapredili ekonomski ambijent u Srbiji. Samo zajedno možemo učiniti Srbiju ekonomski jakom i stabilnom, posebno u ovim mutnim vremenima - izjavio je premijer Vučević.

On je dodao da je sa predsednikom PKS razgovarao i o novom načinu organizovanja Saveta za BDP na kome će se donositi važne odluke o funkcionisanju privrede i načinima rasta bruto domaćeg proizvoda u zadatim okvirima.

Jedna od tema razgovora bila je i formiranje novog Saveta za digitalizaciju koji bi donosio najbolja rešenja u ovoj za Srbiju jednu od ključnih oblasti.

Predsednik PKS Marko Čadež naglasio da je ideja Privredne komore Srbije o uključivanju što većeg broja domaćih kompanija u projekat “Skok u budućnost 2027” I “Ekspo 2027” naišla na podršku premijera Vučevića.

- Imamo podršku premijera Vučevića da izradimo Registar poslova naših kompanija koje mogu da učestvuju ne samo u izgradnji i opremnju prostora gde će biti održan 'Ekspo 2027', već i ostalih projekata iz plana predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije “Skok u budućnost” - rekao je Čadež.

On je dodao da će PKS odmah početi sa anketiranjem kompanija kako bi došli do jasnih i preciznih podataka na kojim se sve poslovima mogu angažovati domaće kompanije u okviru 18 milijardi vrednih projekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)