RAMOVI ČUVAJU TRAKTORISTE: Agencija za bezbednost saobraćaja dodeljuje deo zaštitne opreme poljoprivrednicima

G. V.

08. 04. 2024. u 13:07

VIŠE od 350 poljoprivrednika stradalo je u poslednjih deset godina, usled prevrtanja traktora bez zaštitne strukture. Stoga će Agencija za bezbednost saobraćaja besplatno podeliti ramove za traktore, kao jednu od preventivnih mera za smanjenje broja smrtnih ishoda.

РАМОВИ ЧУВАЈУ ТРАКТОРИСТЕ: Агенција за безбедност саобраћаја додељује део заштитне опреме пољопривредницима

Foto: A. Amižić

Trenutno je aktuelan treći javni poziv nadležne institucije, a zainteresovani ratari imaju rok do 15. aprila da se prijave na konkurs, ne bi li obezbedili zaštitnu opremu. Kako je saopštila Agencija, više od 2.000 farmera teško je povređeno u saobraćajnim nesrećama u kojima su učestvovali traktori.

- Samo u 2022. godini poginuo je 81 vozač traktora, dok je u 2023. godini smrtno stradalo 59 osoba - stoji u saopštenju.

Prijave

ZAHTEVI za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama podnose se Agenciji u zatvorenoj koverti na adresu Bulevar Mihajla Pupina 2, 11.070 Novi Beograd. Potrebno je naznačiti da je reč o zahtevu za subvencionisanu dodelu novog zaštitnog rama. Prijave se mogu dostaviti i putem elektronske adrese ramovi@abs.gov.rs.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture opredelilo je novih 125 miliona dinara za subvencionisane ramove. U prve dve faze ovog projekta dodeljeno je više od 7.000 zaštitnih ramova. Novi javni poziv unosi novinu koja se odnosi na modele traktora, jer je lista proširena na ukupno 24 modela.

- Podsećamo vlasnike traktora da od 1. januara 2025. godine traktori proizvedeni nakon 1983. godine više neće moći da učestvuju u saobraćaju bez kabine ili zaštitnog rama - navode u Agenciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)