"TREBA DA RADE SVI": Goran Vesić se zalaže za prilagođavanje mera trenutnoj situaciji u Srbiji

Novosti onjaln

22. 03. 2021. u 09:52

DOBRO je što prema odluci Vlade Srbije od danas ponovo rade skoro sve kompanije iz sektora usluga - rekao je zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, gostujući u jutarnjem programu jedne televizije, i dodao da će Grad Beograd na sednici Kriznog štaba, koja se očekuje sredinom nedelje, tražiti da se otvore ugostiteljski objekti i tržni centri.

ТРЕБА ДА РАДЕ СВИ:  Горан Весић се залаже за прилагођавање мера тренутној ситуацији у Србији

Foto Tanjug

- Zahvalan sam premijerki Brnabić koja je ponovo uložila veliki napor da pronađe meru između zaštite javnog zdravlja i potrebe da privreda radi. Mogu da razumem lekare koji epidemiju posmatraju samo sa zdravstvenog aspekta, jer se nalaze na prvoj liniji fronta u borbi protiv epidemije. Ipak, epidemija ne izaziva samo zdravstvenu već i ekonomsku i društvenu krizu. Zato mere koje se preduzimaju moraju da odgovaraju potrebama zdravstvene zaštite, ali i da omoguće da privreda radi - istakao je dalje.

Takođe napominje da od danas ponovo radi veći deo kompanija u sektoru usluga, što Beograd traži od prošle srede kada su uvedene restriktivnije mere. - Dobro je da je i ugostiteljskim objektima od danas dozvoljena makar šalterska prodaja. Ipak, smatram da treba dozvoliti potpuni rad i ugostiteljskim objektima, kao i tržnim centrima, uz striktno poštovanje epidemioloških mera. To ću tražiti na sednici Kriznog štaba koja je najavljena za sredinu nedelje - rekao je Goran Vesić.

Ponovio je da je Srbija jedna od najuspešnijih zemalja sveta u vakcinaciji. - Uspešniji smo od Nemačke ili Francuske koje imaju više zaraženih i manje vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika. Ne znam zašto prepisujemo njihove mere koje su se pokazale bezuspešnim. Kada ih već prepisujemo, zašto nismo prepisali njihove mere kojima su uređivali rad ski-centara već smo dopustili haos na Kopaoniku i na Zlatiboru, gde su kafići i restorani radili do jutarnjih časova, a zbog čega se povećao broj zaraženih. Možemo da se poredimo sa Izraelom - dodao je.

Srbija je u prilici da bude primer drugima, da nameće standarde i rešenja i kreira nove politike. Zato mi treba da imamo mere koje su prilagođene našoj situaciji, koja je bolja nego u mnogim zemljama sveta - ističe zamenik gradonačelnika Beograda, i dodaje da - izlazak iz sadašnje krize Grad Beograd vidi u masovnoj vakcinaciji i strogom poštovanju epidemioloških mera, uz dozvolu da privreda normalno radi - .

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)