BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU

Promo

11. 05. 2024. u 16:00

ČUBURSKI park od ponedeljka će biti bogatiji za još jedan sportsko-rekreativni sadržaj – padel teren!

БЕСПЛАТАН ПАДЕЛ НА ЧУБУРЦУ! ФОНДАЦИЈА МОЗЗАРТ ОТВАРА ЈОШ ЈЕДАН ТЕРЕН У ЧУВЕНОМ ПАРКУ

Foto: Jovan Vojinović

U srcu prestonice Fondacija Mozzart izgradila je novi teren na kojem će Beograđani ubuduće potpuno besplatno moći da uvežbavaju padel smečeve. Svečano otvaranje zakazano je za ponedeljak, sa početkom od 18 časova, a nakon toga publika će biti u prilici da uživa u padel majstorijama igrača kojima se ovaj sport uvukao pod kožu.

Turnir, na kojem će nastupiti brojne ekipe sa najboljim padel igračima iz naše zemlje među kojima je i teniserka Bojana Jovanović, biće humanitarnog karaktera. Fondacija Mozzart će nagrađivati svaki poen, a ukupan iznos biće uplaćen u humanitarne svrhe.

- Čuburski park do sada je bio poznat po košarkaškom terenu koji je Fondacija Mozzart u potpunosti obnovila u okviru akcije ’Sto terena za jednu igru’, sada verujemo da će se osim basketa ovde igrati i padel. Pozivamo sve Beograđane, ali i goste prestonice, da nam se pridruže u ponedeljak kada ćemo otvoriti prvi padel teren koji će građani moći besplatno da koriste - ističe Borjan Popović, upravitelj Fondacije Mozzart.

Iako se o padelu u našoj zemlji malo zna, podaci Međunarodne padel federacije iz 2023. godine pokazuju da postoji više od 25.000.000 aktivnih igrača u preko 90 zemalja. Prepoznat je kao internacionalni sport u septembru 2019. godine i sada je jedan od svetskih najbrže rastućih sportova po učešću. Mnogi mu predviđaju status olimpijskog sporta u bliskoj budućnosti, a možda će upravo sa Čuburca poteći novi srpski olimpijci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)