PREMINUO NEBOJŠA MALJKOVIĆ: Napustio nas je veliki patriota i čovek koji je svojom plemenitošću uticao na mnoge

Novosti online

10. 05. 2024. u 15:10

NEBOJŠA Maljković, doktor pravnih nauka, preminuo je u Beogradu, u svojoj 69. godini života.

ПРЕМИНУО НЕБОЈША МАЉКОВИЋ: Напустио нас је велики патриота и човек који је својом племенитошћу утицао на многе

Foto: Novosti

Svoju bogatu karijeru i ispunjen poslovni život je počeo kao docent na fakultetu političkih nauka, i kroz mnogobrojne funkcije, počevši od tadašnjeg regionalnog giganta PUTNIK-a, dolazi na funkciju potpredsednika Vlade Radomana Božovića, nakon čega svoj put nastavlja u finansijskom sektoru gde razvija Univerzal banku.

Drugi deo političke i državne karijere nastavlja na funkciji Saveznog ministra za koordinaciju, aktivnosti i saradnju sa finansijkim organizacijama u Vladi premijera Radoja Kontića do marta 1998. godine, kada preuzima poziciju predsednika UO Dunav Osiguranja tokom koje doprinosi značajnom razvoju kompanije kroz znanje, iskustvo, i

veliku upornost.

Nakon 2000. godine posvećuje se privatnom poslu.

Veliki patriota koji je svojom plemenitošću uticao na mnoge živote, ali mudrošću i iskustvom naraštaje i kolege usmerio ka boljoj i prospertetnoj Srbiji. Kroz svoj predani poslovni i privatni život nosio se najvećim ljudskim i hrišćanskim postulatima.

Gospodin u izvornom smislu te reči, posvećen porodici, ostavio je iza sebe suprugu Mirjanu, ćerku Tijanu i sina Stefana.

Sahrana će se obaviti na Topčiderskom groblju u ponedeljak, 13. maja, sa početkom opela u 11.30.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)