MASLOVARIĆ I VUKOVIĆ LAUREATI: Dodeljena književna nagrada "Marko Miljanov"

V.K.

08. 05. 2024. u 13:56

Na Medunu (u Kučima kod Podgorice, rodnom kraju glasovitog vojvode) održana je ceremonija uručenja Međunarodne književne nagrade “Marko Miljanov”. Laureati ovog prestižnog priznanja su Miroje Vuković i Vidak M. Maslovarić.

МАСЛОВАРИЋ И ВУКОВИЋ ЛАУРЕАТИ: Додељена књижевна награда Марко Миљанов

V. K.

Maslovarić je dobio nagradu za roman „Nepomenik“, a Miroje Vuković za roman iz dva dela „Iskušenja Grigorija Nedića, Engleska posla 3“ i „Grigorije Nedić – Riječ poslije; Engleska posla 4“. Nagrade je uručio predsednik Udruženja književnika Crne Gore Novica Đurić, dok je odluku o nagrađenim piscima doneo žiri za ovogodišnju dodelu, Udruženja književnika Crne Gore, u sastavu – mr Marijana Zečević, Vladimir Č. Popović i predsednik žirija Čedomir Vukićević.

Pravo učešća na konkursu, kako stoji i u Pravilniku o dodeli ove nagrade, koju dodeljuje Udruženje književnika Crne Gore, imali su članovi tog udruženja i autori koji žive van Crne Gore, ali koji pišu na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu. Ova nagrada još od jula 1985. nosi ime Marka Miljanova, narodnog književnika, vojskovođe i vojvode iz plemena Kuči, a od 2012. godine priznanje dobija međunarodni karakter.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom