PRIJEMNI OD 10. MAJA: Upisnu trku za srednje škole počinju talentovani učenici

B.B.

06. 05. 2024. u 16:43

UPISNU trku za srednje škole počeće talentovani mali maturanti polaganjem prijemnih ispita za upis u neko od specijalizovanih odeljenja gimnazija i umetničkih škola. koji žele da upišu Prijemni ispiti u umetničkim školama likovne oblasti biće održani 10, 11. i 12. maja, a za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju, kao i scenske umetnosti 11. maja.

ПРИЈЕМНИ ОД 10. МАЈА: Уписну трку за средње школе почињу талентовани ученици

Foto Milena Anđela

Kalendarom upisa je predviđeno da će prijemni ispiti u umetničkim školama likovne oblasti biti održani 10, 11. i 12. maja, a za upis u odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju, kao i scenske umetnosti 11. maja.

Za učenike sa posebnim sposobnostima za filološke nauke prijemni će biti 11. i 12. maja. Đaci koji žele da se upišu u muzičku ili baletsku školu polagaće prijemni ispit 17, 18. i 19. maja.

Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, zatim fiziku, i za đake sa posebnim sposobnostima za geografiju i istoriju održaće se 18. maja. Za upis u bilingvalna odeljenja đaci će prijemni polagati 18. i 19. maja, a dok će oni koji žele da upišu Matematičku gimnaziju i specijalizovana matematička odeljenja rešavati zadatke 19. maja.

Konačni rezultati prijemnih ispita biće objavljeni od 14. do 22. maja. Talenti moraju polagati i završni ispit koji je "zakazan" od 17. do 19. juna.

Za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i srednjih umetničkih škola prošle godine se prijavilo više od 7.000 osmaka, a upisna kvota je bila oko 4.500 mesta. Najveće je interesovanje bilo je za specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama, dok je u umetničkim školama najviše prijava stiglo za likovni smer.

Tako se za informatiku i računarstvo prijavilo se 2.208 kandidata , što je duplo više od broja slobodnih mesta u specijalizovanim odeljenjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom