NA DRUŠTVENIM MREŽAMA SEDAM SATI DNEVNO: Istraživanje "Batuta" o maloletnicima -Prvi seks i sa 11 godina, trećina se tuče bar jednom godišnje

Lj.B.

15. 04. 2024. u 18:18

TREĆINA učenika učestvovala je u tuči bar jednom tokom godine, pokazali su rezultati istraživanja o zdravstvenom ponašanju školske dece u Srbiji u školskoj 2021/2022. godini koje je sproveo Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА СЕДАМ САТИ ДНЕВНО: Истраживање Батута о малолетницима -Први секс и са 11 година, трећина се туче бар једном годишње

Ilustracija / Foto Shutterstock

Oko 41 odsto učenika i učenica prvog razreda srednje škole kazalo je da su prvi sekseualni odnos imali sa 15 godina, a petina je rekla da su prvo intimno iskustvo imali u 11. godini.

Istraživanje je pokazalo da đaci najveći deo slobodnog vremena provode koristeći internet, a svaki 11. učenik koristi društvene mreže više od sedam sati dnevno.

Svaki peti ispitanik naveo je da mu je lakše da govori o svojim osećanjima putem interneta nego uživo.

Nervozu je jednom nedeljno ali i češće, osećalo skoro 40 odsto đaka, dok je trećina bila razdražljiva, a petina se žalila da ima povremeno nesanicu.

Uzorak istraživanja činilo je 198 odeljenja petog i sedmog razreda osnovnih škola i prvog razreda srednjih škola, a ukupno je 3.713 ispitanika odgavaralo na pitanja instituta „Batut“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave