ĐAK PREMINUO POSLE PADA U BEOGRADU: Tragedija u srednjoj zanatskoj školi za decu sa smetnjama u razvoju

V.N.

28. 03. 2024. u 16:57

Spletom nesrećnih okolnosti usled fizičkog kontakta pao i potom preminuo

ЂАК ПРЕМИНУО ПОСЛЕ ПАДА У БЕОГРАДУ: Трагедија у средњој занатској школи за децу са сметњама у развоју

Foto: Beoinfo

U SREDNjOJ zanatskoj školi u Beogradu, koja obrazuje decu sa posebnim potrebama, 18. marta došlo je do nesrećnog slučaja, nakon kojeg je jedan od učenika izgubio život.

- Naglašavamo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dvaju učenika, već da je nesrećnim spletom okolnosti, usled fizičkog kontakta, jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo - kaže za "Novosti" Vesna Leontijević, direktorka ove ustanove. - Škola je odmah reagovala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla đaka u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dve medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost i uprkos naporima lekara, učenik je preminuo 22. marta.

Ona je dodala da je u cilju prevazilaženja ove krizne situacije za učenike, zaposlene i roditelj,e škola pripremila plan podrške u skladu sa procedurama postupanja u kriznoj situaciji.

- Škola je u konstantnom kontaktu sa roditeljima učenika i nadležnim institucijama - Ministarstvom prosvete i policijom, koja sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti - navela je direktorka.

Leontijevićeva ističe da je Srednja zanatska škola ustanova škola koja obrazuje učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Ona je naglasila da se kod učenika sa ovim specifičnostima ne možemo govoriti o namerama da se neko povredi, svesnoj radnji i proračunatom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!