NESVAKIDAŠNJA PRIČA: Novosađanin izgubio telefon u Hrvatskoj, a kada se pronalazač napokon oglasio, nije mogao da veruje šta čuje

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 03. 2024. u 15:55

PAR iz Novog Sada doživeo je pakao na putovanju u Hrvatskoj, kada je mladić shvatio da je izgubio mobilni telefon. Ipak, nisu ni sanjali da će baš njihov sugrađanin pronaći telefon, sačuvati ga i vratiti im ga, neoštećenog.

НЕСВАКИДАШЊА ПРИЧА: Новосађанин изгубио телефон у Хрватској, а када се проналазач напокон огласио, није могао да верује шта чује

Foto: Free Images Pixabay

Kako je navela Novosađanka čiji momak je izgubio telefon, sve se desilo brzo. U gužvi na pumpi nisu ni primetili da telefona nema. Kada su shvatili da je izgubljen, pozvali su radnicu, ali nisu imali sreće.

- U subotu smo se momak i ja vraćali iz Slovenije. Na jednoj benzinskoj pumpi u Hrvatskoj smo napravili pauzu. Krenuli smo dalje i posle nekih 5 minuta momak je primetio da nema telefona. Odmah smo gledali da nije negde ispao u autu kod sedišta, u sedista, ali ništa.... Zaključili smo da mu je ispao iz džepa na parkingu pumpe. Stali smo na sledeću pumpu i pitali da li imaju neki kontakt pumpe gde smo se zaustavljali i kako da se vratimo nazad. Pronašli smo kontakt pumpe na intenetu i pozvali, žena koja je tamo radila je obišla celu pumpu tražeći telefon, ali bez uspeha - navela je M.H.

Ipak, nisu hteli da odustanu od izgubljenog telefona. Zvali su bez prestanka, da bi se u poslednjem momentu konačno neko javio. Kada su saznali odakle je pronalazač, ostali su bez teksta.

- Nismo odustajali zvali smo na izgubljen telefon i zvali i zvali; posle sat vremena se konačo neko javio. Razgovor je tekao brzo, objasnili smo da su pronašli naš telefon i dogovarali kako možemo da dođemo do njega. Mladić koji je pronašao pitao je odakle smo, iz Srbije, koji grad, Novi Sad. On se nasmejao i rekao "I ja isto". Ne moramo nigde da se nalazimo u Hrvatskoj, jer smo mi odmakli stotinak kilometara, on će napuniti telefon (jer je i kiša padala i napunio se vode) i doneti ga u Novi Sad, pa da se tamo nađemo i preuzmemo ga. Imali smo mali strah u početku, jer kakva je to slučajnost i sreća, ali verovali smo da će sve biti u redu. Tako je naravno i bilo, sutradan smo pozvali i našli se sa mladićem i dobili naš telefon nazad - navodi Novosađanka.

Ona mu se zahvalila putem društvenih mreža i zamolila sugrađane da, ukoliko ga neko poznaje, prenese mladiću pozdrave.

- Gde god da odemo pravi Novosađani se prate svugde - zaključila je ona.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: ZABAVLjAJU PROLAZNIKE: Mini koncert u centru Zrenjanina za gitaru i piano

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo