NOVOSTI KAO SVEDOK VREMENA: Naslov koji seća i podseća na nezapamćena stradanja

J. S.

24. 03. 2024. u 17:39

Na Surdulicu su od 21. aprila do 31. maja bačene 262 bombe, uništeno je više od 500 kuća. Od 50 ubijenih, 18 su bila deca.

НОВОСТИ КАО СВЕДОК ВРЕМЕНА: Наслов који сећа и подсећа на незапамћена страдања

Foto: J.S.

- Ni danas, posle 25. godina od NATO agresije na Surdulicu, ne možemo razumeti svu brutalnost najveće i najmoćnije međunarodne vojne i političko-propagandne mašinerije, na tako malu, ponosnu i miroljubivu varoš kakva je Surdulica, kao i na suverenu državu kakva je bila SR Jugoslavija i Srbija – kažu iz SUBNOR -a koji je stao iza organizacije obeležavanja ovog crnog datuma.

Večernje novosti su i tada izveštavale o događajima, a upravo jedan od tekstova naslova od koga i danas suze krenu „Grad crnih barjaka“, našao se izložen na današnjem skupu u Surdulici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!