ZIMA STIŽE ZA BOŽIĆ: Vremenska prognoza za nedelju, 7. januar

Novosti online

07. 01. 2024. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredni period.

ЗИМА СТИЖЕ ЗА БОЖИЋ: Временска прогноза за недељу, 7. јануар

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

VREME U SRBIJI

U Srbiji oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

Vetar će ujutro i pre podne biti slab i umeren, na jugu Banata i jak istočni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na umeren i jak severozapadni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura od 6 do 12 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 3 stepena, tokom dana u padu, pa će uveče biti u intervalu od 0 do 5 stepeni.

Krajem dana i tokom noći, uz osetan pad temperature, kiša će preći u sneg i u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, pa se do jutra očekuje i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu oblačno, povremeno sa kišom. Vetar ujutro i pre podne slab i umeren istočni i jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 8 do 10 stepeni. Tokom noći vetrovito, uz umeren i jak severozapadni vetar, a u drugom delu noći uz osetan pad temperature kiša će preći u sneg, pa se do jutra u višim delovima grada očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Prema prognozi za narednih sedam dana, u ponedeljak će biti oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača, osim u Negotinskoj Krajini. U utorak se u većini mesta očekuje ledeni dan, uz provejavanje slabog snega, pre podne i sredinom dana u Vojvodini, a po podne i uveče i u ostalim predelima prestanak padavina. Od srede će biti uglavnom suvo, uz umerene i jake jutarnje mrazeve, a danju će biti umereno oblačno i hladno sa temperaturom malo iznad nule.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku