"SAMO SAM MISLILA KAKO DA SPASEMO DRUGU BEBU": Novi detalji drame u Majdanpeku, ispovest majke o prevremenom porođaju i gubitku devojčice

S. M. J.

13. 11. 2023. u 20:25

PRAVA drama odvijala se u Majdanpeku kada N. Ć., koja je nosila blizance, nije prepoznala znake porođaja.

САМО САМ МИСЛИЛА КАКО ДА СПАСЕМО ДРУГУ БЕБУ: Нови детаљи драме у Мајданпеку, исповест мајке о превременом порођају и губитку девојчице

Foto SMJ

Dok je bila u toaletu jedna od beba, devojčica, upala je u ve-ce šolju odakle je izvučena bez znakova života.

Doktorka koja je došla po pozivu izvukla je bebu zajedno sa posteljicom, a N. Ć. je odmah prebačena u bolnicu, gde je rodila zdravog dečaka. Pošto je rođen prevremeno, prevezen je u Institut za majku i dete u Beogradu.

- Žena je bila u kupatilu, nije ni osetila da je krenuo porođaj, mislila je da je reč o nagonu za velikom nuždom. Kada je naša doktorka stigla, beba je, nažalost, u trenutku prevremenog porođaja ispala u ve-ce šolju - navode u Domu zdravlja u Majdanpeku.

Dečak je trenutno u Institutu za neonatologiju u Beogradu, gde se prati njegovo stanje. Porodilja je izašla iz bolnice, na svoj zahtev, i sa suprugom je obišla svoje novorođenče.

- Beba je dobro, tamo dobija sve što je potrebno - rekla je ova žena, koja ima još dvoje dece.

Obdukcija

TELO devojčice poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Kako navode u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, čekaju se njeni rezultati.

Ona je u svojoj trećoj trudnoći nosila dečaka i devojčicu i kako ističe, tok trudnoće je bio uredan, a termin za porođaj je bio 15. decembar. Na prevremeni porođaj u 36. nedelji ništa nije upućivalo. Tog dana trebalo je da ode na ultrazvuk, da proveri kako napreduju bebe.

- Probudila sam se oko dva ujutro, pošto mi se išlo u toalet, ali nisam osetila nikakve kontrakcije - ispričala nam je N. Ć. - Imala sam samo nagon za nuždu, kontrakcije nisam imala ni dok je beba izlazila. Nije se ni čula, jer da jeste odreagovala bih. Osetila sam da jedna beba gura drugu u stomaku. Sve vreme sam morala da budem pri sebi i da ne paničim, plašila sam se. Muž je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je brzo došla. Nisam smela nagle pokrete da pravim. Na pameti mi je bilo samo da spasemo drugu bebu.

Nažalost, u bolnici je konstatovana smrt devojčice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)