ZEMLJOTRES U SRBIJI: Novi potresi pogodili našu zemlju

Novosti online

12. 08. 2023. u 10:40

JOŠ jedan zemljotres pogodio je Srbiju nakon serije od 5 potresa. Kako javlja Republički seizmološki zavod, potres se dogodio u Majdanpeku, jačine 1.7 stepeni po Rihteru oko 10 sati.

ЗЕМЉОТРЕС У СРБИЈИ: Нови потреси погодили нашу земљу

Foto: Novosti

Zemljotres se dogodio na dubini od 7 kilometara.

Podsetimo, Srbiju je za manje 24 sata pogodilo čak 5 zemljotresa, a najjači registrovan potres dogodio se sinoć u Baljevcu na Ibru, jačine 4 stepena po Rihterovoj skali, na dubini od 6 kilometara.

Prvi potres dogodio se oko 18 časova, a prema Rihterevoj skali ovaj potres ima energiju male nuklearne bombe, te ga većina građana oseti, a može doći i do manjih oštećenja.

Sledeći potres registrovan je u istom mestu, oko 20 sati, ali je bio čak duplo slabiji - 2.3 stepena po Rihteru, na dubini od 10 kilometara.

Nakon ova dva zemljotresa, tlo Srbije nije mirovalo, te je u toku noći i rano jutros došlo do još 3 potresa.

Prvi je registrovan u Kragujevcu, jačine 2.1 stepen po Rihteru, na dubini od samo 5 kilometara oko 5 časova ujutru. Potom, samo sat vremena kasnije, tresao se i Novi Pazar, jačinom 2.9 stepena po Rihteru, na dubini od 7 kilometara. Konačno, zemljotres je pogodio i Kuršumliju oko 8 sati ujutru, jačinom od 1.6 stepeni, na dubini od 12 kilometara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku