DANAS JE NAJTOPLIJI DAN U GODINI, A OD SUTRA PREOKRET! Veliki pad temperature, lutrija gde će biti najviše padavina

Novosti online

23. 06. 2023. u 12:07

NEDELjKO Todorović, meteorolog, izjavio je da se u toku noći očekuju velike količine padavina, ali lokalno, dok u većini mesta ne bi trebalo da bude problema. Njegova procena je da se u subotu, 24. juna, očekuje pad temperature od sedam do deset stepeni, a za danas je rekao da će biti najtopliji dan u godini jer bi temperatura trebalo da dostigne 37. podeljak.

ДАНАС ЈЕ НАЈТОПЛИЈИ ДАН У ГОДИНИ, А ОД СУТРА ПРЕОКРЕТ! Велики пад температуре, лутрија где ће бити највише падавина

Foto: Depositphotos

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je najavio da nas očekuju velike promene večeras i tokom vikenda. Sva šteta od poplava i dalje nije sanirana, a prema rečima Todorovića, zemlja je već sita vode.

 - U većini mesta ne bi trebalo da bude problema sa padavinama, tako da je to dalje lutrija u kojim mestima bi bile nepogode sa velikom količinom padavina, eventualno i gradom i olujnim vetrom i grmljavinom. Najbitnije je da stiže osveženje sa padom temperature od sedam do 10 stepeni, prvenstveno sutra. U nedelju već daleko manje oblaka i manja verovatnoća za kratkotrajnu kišu. Ne bi trebalo da bude nepogoda u nedelju, temperatura slična kao u subotu. Već od ponedeljka sledi blagi porast temperature - rekao je Todorović.

Najavio je da će vremenske nepogode proći do subote ujutru, ali da se one ponovo očekuju u popodnevnim časovima. Najviše padavina se očekuje na jugoistoku i istoku, a ređe u Vojvodini. Todorović je najavio i kakvo vreme nas očekuje u toku leta.

 - Mislim da će biti više sunčanih dana, a samo pojedinim danima, možda svaki peti-šesti dan, može da bude osveženje sa pljuskovima i grmljavinom - napominje Nedeljko Todorović, meteorolog.

Za kraj je istakao da će ovo leto biti natprosečno toplo, ali manje nego prethodna dva. Biće čak i manji broj dana sa ekstremno visokim temperaturama, iznad 35 stepeni.

(RTS)

BONUS VIDEO:

U SAMO SAT VREMENA: Dve oprečne izjave Aleksića o premijerki Brnabić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku