NEVREME PRETI SRBIJI, RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Očekuju se grad i pljuskovi, vodostaji pojedinih reka u porastu

Novosti online

31. 05. 2023. u 08:11

U SRBIJI će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana, a najviša dnevna temperatura iznosiće od 22 do 26 stepeni Celzijusa.

НЕВРЕМЕ ПРЕТИ СРБИЈИ, РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: Очекују се град и пљускови, водостаји појединих река у порасту

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ujutru se po kotlinama i duž rečnih tokova očekuje kratkotrajna magla a najniža temperatura biće od 10 do 16 stepeni.

Tokom dana se lokalno očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina. Vetar slab do umeren, severoistočni i istočni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak i olujni.

Pljuskovi i u Beogradu

I u Beogradu danas promenljivo oblačno i nestabilno, posle podne i uveče sa pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina. Vetar slab do umeren, severoistočni i istočni, u zoni pljuskova krakotrajno jak. Najniža temperatura oko 16, a najviša oko 24 stepena.

Vodostaji 10 reka u porastu

- Na Savi kod hidrološke stanice Šabac vodostaj će se narednih dana kretati iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici i gornjem toku Zapadne Morave tokom 31. maja i 1. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja - upozorio je RHMZ.

BONUS VIDEO: OLUJA I PROVALA OBLAKA: Nevreme u lozničkom kraju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku