SRBIJA NA UDARU OLUJE: U ovim delovima Srbije do kraja dana se očekuju obilni pljuskovi

Novosti online

27. 05. 2023. u 18:19

I DANAŠNjI dan u Srbiji protiče u znaku čestih i jakih pljuskova sa grmljavinom.

СРБИЈА НА УДАРУ ОЛУЈЕ: У овим деловима Србије до краја дана се очекују обилни пљускови

Foto: Printskrin

Nažalost, bilo je i jačih grmljavinskih nepogoda, a oko 13 časova grad se obrušio na Futog i pričinio štetu na poljoprivrednim i ratarskim kulturama.

U nastavku poslepodneva u mnogim predelima Srbije bilo je jačih grmljavinskih oluja, a jako nevreme zahvatilo je i Beograd oko 17 časova.

U ovom času atmosfera nad Srbijom i dalje je veoma nestabilna. Do kraja dana snažih pljuskova sa grmljavinom biće u većem delu Banata, u Sremu, na jugu Bačke, u Mačvi, na području Beograda, u Kolubarskom okrugu, na jugoistoku Srbije i ponegde na Kosovu i Methiji.

U ovim predelima očekuju se lokalno veoma obilni pljuskovi, grad i olujni vetrovi, a na pojedinim lokacijama očekuje se da u veoma kratkom vremenskom intervalu padne preko 30 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno i više.

Svi ovi padavinski i grmljavinski sistemi premeštaće se u severostočnoj visinskoj struji prema jugozapadu.

Zbog veoma obilnih padavina u kratkom intervalu, postoji mogućnost od bujičnih poplava, duž manjih tokova i potoka ili usled toga što odvodni sistemi ne mogu da prihvate veću količinu vode, dok opasnosti od izlivanja većih i srednjih reka nema. Opasnost od bujica postoji i na strmim predelima.

Ogroman oprez se preporučuje se u saovraćaju, jer će putevi biti veoma mokri i klizavi, uz veće zadržavanje vode, a pojedine deonice biće i poplavljene. Dodatni oprez preporučuje se u slučaju grmljavinskih oluja i da se uslovi u saobraćaju prilagode vremenskim uslovima.

I dok su ovog poslepodnema mnogi predeli Srbije na udaru grmljavinskih oluja i nepogoda, u nekim predelima Srbije je pretežno sunčano i bez kapi kiše, a najmirnija situacije je u delovima centralne, istočne i jugozapadne Srbije.

Iako je dosta kišovito, toplo je, uz temperature u delovima Srbije i do 25-26°C, pa je zbog povećane vlažnosti vazduha veoma sparno i neugodno.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

ULICE I PUTEVI KAO REKE: Veliko nevreme u Loznici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku