MUZIKOM OSVOJILA I DUBAI: Saksofonistkinja Kristina Vasić nastupala na svetskoj izložbi "Ekspo 2020"

Z. RAŠIĆ

22. 12. 2021. u 10:37

NAJMLAĐA, izuzetno talentovana srpska saksofonistkinja Kristina Kika Vasić (9), iz Paraćina, nastupila je u Dubaiju na Svetskoj izložbi "Ekspo 2020". Svirala je solo i u orkestru sa drugim muzičkim talentima mađarske "Vurtuozok" produkcije, na glavnoj pozornici Jubilee stage. Kika je u Dubaiju nastupila na koncertu kao jedina devojčica među "virtuozima". Njeno muziciranje bilo je u mađarskom paviljonu, a bila je jedina koja nije sa mađarskog govornog područja.

МУЗИКОМ ОСВОЈИЛА И ДУБАИ: Саксофонисткиња Кристина Васић наступала на светској изложби Експо 2020

Foto Privatna arhiva

Ona je u Dubai otputovala sa ocem, zaokružujući uspešnim nastupom, pred publikom, izuzetnu godinu kojom je započeo njen vrtoglavi muzički uspeh na svetskoj sceni.

Posle velikog koncerta u Beogradu gde je svirala sa najvećim svetskim operskim pevačem Plasidom Domingom na njegov poziv, mala saksofonistkinja se našla u centru pažnje javnosti. Potom je usledio serijal nastupa širom Evrope.

Svirala je u Strazburu za najviše zvaničnike Evropskog parlamenta, imala je gala koncert u mađarskom gradu Đeru, potom koncert u Budimpešti u koncertnoj dvorani. Stigla je i da osvoji maksimalnih sto poena na Međunarodnom muzičkom takmičenju "Davorin Jenko" u Beogradu, predstavljala je Paraćin na Šumadija sajmu, dobila Zlatnu plaketu povodom Dana opštine Paraćin...

- Njeni i moji utisci iz Dubaija su isti, fenomenalni i nestvarni - rekao je za "Novosti" Kikin otac Boban, neposredno posle njenog nastupa. - Grad je nestvaran kao da smo sto godina u budućnosti, neverovatno čist i osvetljen, prava raskoš i bogatstvo. "Ekspo" je takođe ogroman, nadrealan i futuristički, pa smo uspeli da obiđemo verovatno manje od deset odsto. Samo parking im je otprilike veličine našeg Paraćina.

Malena umetnica nam je kazala da je ovih dana posebno srećna što će uskoro kupiti drugi, profesionalni saksofon, za šta je dobila donaciju Kompanije "Moravacem".

IDE NA ČASOVE U NOVI SAD

KAKO nam je rekla Kristina Vasić, sada već prava muzička zvezda, osim mnogobrojnim nastupima po Evropi i sada u Dubaiju, srećna je što je sa njom počeo da radi profesor Gabor Bunford. Zato svakog meseca odlazi na čas u Novi Sad na Akademiju umetnosti. Pomoć je stigla od Opštine Paraćin koja joj za taj put obezbeđuje automobil i vozača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)