SABOTIRALI ISTRAGU RANJAVANJA NOVINARKE: Skaj -prepiske otkrile policajce u zataškavanju pokušaja ubistva

V.K.

14. 05. 2024. u 10:09

POLICAJCI Petar Lazović, Ivan Stamatović, Miloš Mišurović i Ljubo Milović činili su sve kako se ne bi rasvetlio pokušaj ubistva novinarke Olivere Lakić, 8. maja 2018. godine ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje u Podgorici. To pokazuju transkripti sa nekada zaštićene skaj aplikacije, koje je Evropol dostavio crnogorskim istražnim organima.

САБОТИРАЛИ ИСТРАГУ РАЊАВАЊА НОВИНАРКЕ: Скај -преписке откриле полицајце у заташкавању покушаја убиства

Libertas pres

Četvorica pripadnika policijskog narko-kartela međusobno su se, a pojedini i sa šefom "kavačkog klana", Radojem Zvicerom, dogovarali o tome kako da sabotiraju istragu, prenose podgoričke "Vijesti" koje su imale uvid u transkripte.

Opstrukcija

DOGOVORI za sabotiranje istrage trajali su mesecima. Petar Lazović, od Milovića je tražio da priča sa Komitom - Radojem Zvicerom, da se dogovore oko toga koga da pošalju na poligrafsko testiranje i na taj način opovrgnu ono što je Pista priznao. Isto je, preko "Skaja", tražio i od šefa "kavačkog klana", kojem se više puta pravdao zbog Pistinog iskaza.

Stamatović je predlagao da nađu nekog da pritisne jednog od kavčana, kako ne bi progovorio pred tužiteljkom. Dogovori o opstruiranju istrage počeli su nakon što je Kosovar Bajram Pista pred specijalnom tužiteljkom ispričao da ga je Jovan Mirković, nekadašnji vozač Slobodana Kašćelana, povezao sa tom kriminalnom grupom, koja je, kako tvrdi, od njega tražila da likvidira novinarku Lakić, ali i Budvane Marka Ljubišu Kana i Gorana Slovinića Brala. Za ubistvo novinarke, tvrdi, nudili su mu 200.000 evra, jer je "videla neku svesku".

Bajram Pista uhapšen je 29. aprila 2019. Potom je duže od godinu ćutao pred istražiteljima. Nakon što je, ipak progovorio, Lazović je pravio strategiju ne bi li zaštitio nalogodavca tog pokušaja ubistva - Filipa Kneževića kojeg, kao i ostali "kavčani", oslovljava sa Ribić. Da je Pista progovorio pred tužiteljkom, kavčani su saznali 15. maja 2020. godine, dok je još trajalo njegovo saslušanje. O tome ih je obavestio sada odbegli policajac Ivan Stamatović. On je tražio od Milovića da neko utiče na svedoka, kako ne bi ponovio iskaz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!