OD STILA ŽIVOTA DO PENDREKA: Šaranović - Ubuduće će policajce proveravati, Miloviću bi trebalo 5.000 godina za upštedi 48 miliona

I. D. S.

26. 04. 2024. u 14:51

ZA prvog čoveka Uprave policije nije izabran kandidat koji je bio najbolji u borbi protiv korupcije, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović u parlamentu.

ОД СТИЛА ЖИВОТА ДО ПЕНДРЕКА: Шарановић - Убудуће ће полицајце проверавати, Миловићу би требало 5.000 година за упштеди 48 милиона

skupština-me

Odgovarajući na pitanja poslanika kazao je i da je pripremljen i pravilnik za proveru životnog stila policajaca, kojim bi trebalo da se stane na put korupciji među policijskim službenicima.

Poslanik SD-a Nikola Zirojević pitao je Šaranovića smatra li da je, insistiranjem da svaki kandidat za direktora Uprave policije prođe kroz poligraf, narušio njihov integritet i dostojanstvo.

Ministar je kazao da je veći razlog za zabrinutost to što je u prethodnom periodu bilo na desetine visokih i drugih policijskih službenika koji su bili deo kriminalnih grupa, ili su ih kreirali.

Lazovićevi "čuvari"

SLUŽBENICI regionalnog centra bezbednosti Jug su prilikom legitimisanja nadavno uhapšenog bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, u njegovom neposrednom okruženju identifikovali četiri policijska službenika - kazao je Šranović. - Odeljenje za unutrašnju kontrolu forimiralo je predmet koji je trenutno pred Etičkim odborom, njihovo postupanje je u završnoj fazi.

Poslanik Demokrata, Boris Bogdanović je ministra pitao zašto do sada nije proveravan životni stil policijskih funkcionera, i podsetio na slučaj odbeglog Ljuba Milovića, ističući kako je sa platom od 700 evra imao na računu oko 48 miliona evra.

- Tu je i Petar Lazović koji je sa 19 godina kupio auto vredan 40.000 evra, a sa 23 auto koji vredi 35.000 evra, dok je njegov rođeni brat sa 23 imao nekretninu vredniju od 100.000. Tako se čini da su u toj porodici geni za štednju novca mutirali u gene za množenje novca - kazao je poslanik.

Za uštedu od 48 miliona evra sa policijskom platom bilo je potrebno da radi tačno 5.000 godina, izveo je računicu Šaranović.

- Agencija za sprečavanje korupcije nije videla Milovićeve milione. Ali da se takve stvari više ne bi dešavale, napravili smo pravilnik o proveri i kontroli životnog stila i imovine policijskih službenika - dodao je Šaranović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)