MERI SE TEŽINA BESEDE O OSVETI: Intervju Mila Đukanovića stigao do Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

M. SEKULOVIĆ

26. 04. 2024. u 11:28

POSLEDNjI intervju Mila Đukanovića, koji je izazvao žestoke reakcije u Crnoj Gori, stigao je u Više državno tužilaštvo u Podgorici, gde je povodom toga, kako je potvrdila rukovodilac tužilaštva Lepa Medenica - formiran predmet!

МЕРИ СЕ ТЕЖИНА БЕСЕДЕ О ОСВЕТИ: Интервју Мила Ђукановића стигао до Вишег државног тужилаштва у Подгорици

Milo Đukanović, Foto Tanjug

- Od strane tužilaštva dat je nalog Upravi policije da od "Antena M" pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke - kazala je Medenica, koja je istakla da je Uprava policije dostavila tom tužilaštvu na ocenu intervju Đukanovića radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Govoreći o poslednjim hapšenjima u Crnoj Gori, Đukanović je kazao da "živimo u jako zatrovanoj atmosferi, koja pokazuje da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti" i upozorio da je crnogorsko društvo-društvo osvetnika!

- Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta - kazao je između ostalog Đukanović.

Njegove reči mnogi akteri političkog života u Crnoj Gori ocenili su kao svojevrsnu poruku Glavnom specijalnom tužiocu, Vladimiru Novoviću i šefu Specijalnog policijskog odeljenja Predragu Šukoviću.

Nikolić: BIA iza propagande

PORTPAROL DPS krivca za poslednja zbivanja u državi, svaljuje na BIA.

- Ništa bolje ne potvrđuje tačnost i preciznost teza iznetih u intervjuu Mila Đukanovića, kao reakcije koje su usledile: oglasili se svi oni politički i medijski abonenti obaveštajne agencije iz susedstva, i najbolje pokazali tačnost i preciznost teze da je BIA premrežila Crnu Goru i pod svoju kontrolu stavila razne propagandne i parapolitičke subjekte - ocenio je portparol DPS Miloš Nikolić.

- U procesu tužilaštva protiv bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića i nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića nema govora o osveti i revanšizmu - kazao je specijalni državni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić, ističući da su zasada odluke koje je SDT donelo potvrđene od strane suda, jer je određen pritvor okrivljenima, što znači da postoji osnovana sumnja da su učinili krivična dela za koja se terete.

Lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević kaže da je posle aktuelnih hapšenja sledeće hapšenje nekadašnjeg premijera Duška Markovića, nekadašnjeg ministra Milana Roćena i na kraju, vrha hobotnice - Mila Đukanovića. On je najavio i da vrlo brzo može doći do hapšenja osobe iz bliskog okruženja bivšeg predsednika Đukanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)