ZA RADOVE 44, ZA OPREMU 30 HILJADA EVRA: Rekonstruisana i opremljena Hitna pomoć u Herceg Novom

V.V.

25. 04. 2024. u 13:31

PRVI put od osnivanja adaptirane su i rekonstruisane prostorije jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Herceg Novom.

ЗА РАДОВЕ 44, ЗА ОПРЕМУ 30 ХИЉАДА ЕВРА: Реконструисана и опремљена Хитна помоћ у Херцег Новом

foto: RT HN

Zavod je za radove izdvojio 44 hiljade evra, a za savremenu medicinsku opremu Opština Herceg Novi donirala je 30 hiljada.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković istakao je na otvaranju dobru saradnju sa lokalnim upravama u Crnoj Gori i nastojanje menadžmenta i Ministarstva zdravlja da zdravstveni sistem privedu standardima savremene urgentne medicine. Imperativ je prema njegovim rečima raditi na reorganizaciji i uređenju održivog zdravstvenog sistema.

Hitna medicinska pomoć jedna je od najvažnijih karika svakog zdravstvenog sistema i ogledalo njegovog kvaliteta, uspešnosti i efikasnosti, ocenio je ministar zdravlja dr Vojislav Šimun. Informisao je i da je najveći deo jedinica Zavoda u državi u potpunosti rekonstruisan i renoviran u poslednje tri godine zahvaljujući angažmanu menadžmenta, ali i donacijama, kakva je bila donacija Opštine Herceg Novi. Prema njegovim rečima, ovakav vid saradnje posebno je važan u opštinama koje su i turistički centri i gde je zajednički angažman, državnih i lokalnih vlasti imperativ.

- Rešeni smo i da kadrovski ojačamo Zavod za hitnu medicinsku pomoć, pa je tako za 2024. godinu opredeljeno 14 specijalizacija, od čega deset urgentne medicine i četiri kliničke biohemije… što će u krajnjem pojačati nivo i kvalitet zdravstvene nege za pacijente – kazao je Šimun.

Prema rečima predsednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića, ovaj zajednički projekat bio je jedan od glavnih preduslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu građana Herceg Novog.

- Pred Zavodom za hitnu medicinsku pomoć su i dalje veliki izazovi jer treba obezbediti dovoljan broj medicinskih ekipa koje mogu odgovoriti potrebama Herceg Novog, posebno tokom letnje turističke sezone – poručio je Katić.

Opština će, potvrdio je Katić dogovor sa upravom Doma zdravlja, finansirati rad turističkih ambulanti tokom leta, a načelno je dogovoreno i poboljšanje infrastrukture oko objekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)