BONUS VREDAN LISICA: Svi detalji hapšenja Jelene Perović, direktorke Agencije za sprečavanje korupcije Crne Gore (VIDEO)

S.Đ.

17. 04. 2024. u 17:17

DIREKTORKA Agencije za sprečavanje korupcije, Jelena Perović hapšena je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

БОНУС ВРЕДАН ЛИСИЦА: Сви детаљи хапшења Јелене Перовић, директорке Агенције за спречавање корупције Црне Горе (ВИДЕО)

s. đokić

Lisice su joj stavljene nakon što su službenici Specijalnog policijskog odeljenja obavili pretres prostorija Agencije. Pretresu je prisustvovao i advokat Nikola Martinović, koji je kazao da su službenici SPO tokom pretresa tražili dokumenta koja su već predata SDT, a koja se odnose na putne naloge čelnika Agencije za sprečavanje korupcije i upotrebu službenih automobila.

Povodom ove akcije kratko su se oglasili iz Specijalnog državnog tužilaštva.

- Nakon pretresa kancelarije i službenog vozila, po nalogu SDT, uhapšena je direktorka Agencije za sprečavanje korupcije, zbog osnovane sumnje da je, tokom prošle i do aprila ove godine, zloupotrebila službeni položaj. Osumnjičena će biti sprovedena radi saslušanja u zakonskom roku. Policija pretresa njen stan i druge prostorije, radi pronalaska drugih tragova i predmeta krivičnog dela - navode u saopštenju.

U SDT je formirano više predmeta protiv uhapšene.

Prema dostupnim informacijama, poslednja istraga otvorena je nakon što je Ministarstvo finansija dostavilo SDT izveštaj Direkcije za budžetsku inspekciju, prema kojem je Perovićeva pisala sebi prekovremeni rad i varijabile, za šta je primila gotovo 13.500 evra suprotno Zakonu o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i dodatnih više od 8.700 evra za rad u Radnoj grupi za utvrđivanje liste javnih funkcionera.

Vlast pozdravlja hapšenje

AKCIJU hapšenja pozdravili su pripadnici vladajućih partija, dok su iz opozicione Demokratske partije socijalista kazali da je reč o nastavku progona tridesetoavgustovske većine.

Prema tim podacima, Perovićeva je sebi pisala prekovremeni rad i varijabile i za mart, a odbila je da postupi po naredbi budžetskih inspektorki i opozove tu odluku.

Prijavu protiv nje zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj, SDT u februaru prošle godine podnela je NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora.

Kako je tada saopšteno, Istraživački centar MANS-a je otkrio da je direktorka ASK donela nezakonitu odluku o raspolaganju voznim parkom te institucije, pa je sebi i svojoj pomoćnici Nini Paović dodelila na stalno korišćenje (24 sata) dva putnička vozila koja su u vlasništvu Agencije.

Iz te NVO su tada naglasili su da je sporna odluka doneta suprotno "vladinoj Uredbi o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore koja propisuje koji javni funkcioneri mogu imati povlasticu stalne upotrebe vozila u državnom vlasništvu".

BONUS VIDEO - KATNIĆ DOVEDEN NA SASLUŠANjE SA LISICAMA: Ostao nem na pitanje "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)