TRAŽILI OSTAVKU MILOVIĆA: Ministar pravde na udaru poslaničkih pitanja, Filip Adžić ga optužio da je "zaštitnik mafije"

I. D. S.

09. 04. 2024. u 14:11

NAJVIŠE pitanja, poslanici su tokom premijerskog sata imali za ministra pravde Andreja Milovića. Bilo je reči o tome da li će se zalagati za istragu o zločinu u Lori, ispunjavanju privremenih merila za poglavlje 23, pozvan je da podnese ostavku, ali i optužen da štiti kriminal.

ТРАЖИЛИ ОСТАВКУ МИЛОВИЋА: Министар правде на удару посланичких питања, Филип Аџић  га оптужио да је заштитник мафије

Skupština CG

Najžučniju raspravu imali su Milović i poslanik GP URA, Filip Adžić.

- Savetujem vam da podnesete ostavku i održite datu reč. Da niste dobri za partiju pokazuje to što ste isključeni. Isključeni ste iz advokatske kancelarije jer niste radili u interesu svog klijenta. Šamar ste dobili i od glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, koji je kazao da je sve što ste govorili neistina. Obećali ste da ćete usvojiti italijanski model zakona, ali vi odugovlačite i tako kupujete vreme kriminalcima - kazao je Adžić i Milovića optužio da je zaštitnik mafije.

I afere će doći na red

NA sednici je bilo reči i o već odavno poznatim aferama "Snimak", "Telekom", "Koverta"... Poslanica DNP-a Maja Vukićević pitala ja vicepremijera Moma Koprivicu šta se sa njima dešava.

- Reč o aferama koje ostaju iza hibridnog režima smenjenog na istorijskim izborima 30. avgusta 2020. godine. Kako svi ti predmeti i afere, koji su potkopavali temelje pravnog sistema, ne bi zastareli, neophodno je da osposobimo institucije i da se one očiste od kriminala i korupcije - rekao je Koprivica.

Poslanik je Miloviću spočitao i to što je, kako tvrdi, obmanuo sudove u slučaju izručenja Do Kvona, kao i da, dok god je na toj funkciji nanosi štetu imidžu države.

- Interes države i građana uvek jeste i mora biti iznad bilo kakvog partijskog interesa. Rezultati Ministarstva pravde su krajnje jasni i merljivi, a verujem i da ste veoma dobro upoznati šta kaže Brisel na sve to, kao i relevantni međunarodni partneri i saveznici Crne Gore. I tačno tu vam je odgovor: interes države je iznad partijskog, i zato sam ja ministar pravde i nakon što više nisam deo Pokreta "Evropa sad" - odgovorio je Milović i dodao da su Adžićeve optužbe vrlo ozbiljne i uputio ga na adresu SDT.

O revidiranju sporazuma državnih tužilaštava Crne Gore i Hrvatske iz 2006. godine, kao i o istrazi zločina nad zarobljenicima u splitskom logoru Lora, Milović je rekao da je Ministarstvo pravde spremno da podrži VDT da sa DORH unaprede međusobnu koordinaciju.

U vezi sa ispunjavanjem priveremenih merila u poglavlju 23, i dobijanja IBAR-a, objasnio je da se sprovodi niz legislativnih aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave