DA SRCE BUDE ZDRAVO DVA MILIONA: U KBC Berane otvorena angio-sala i poliklinika

M. SEKULOVIĆ

09. 04. 2024. u 12:25

U KLINIČKO-bolničkom centru Berane otvorena je angio-sala i poliklinika, projekti u koje je investirano oko dva miliona evra.

ДА СРЦЕ БУДЕ ЗДРАВО ДВА МИЛИОНА: У КБЦ Беране отворена ангио-сала и поликлиника

milutin sekulović

- U savremenu angio-selu, koja je na ponos zdravstva u Crnoj Gori i na severu države, uloženo je oko 1,1 miliona evra - kazao je ministar zdravlja dr Vojislav Šimun, koji je sa direktorom KBC Berane dr Miloradom Magdelinićem i predsednikom Opštine Berane Vukom Todorovićem, svečano otvorio nove sadržaje. - Na ovaj način dobijamo izuzetno važan sadržaj u smislu kvaliteta i dostupnosti zdravstvene zaštite za pacijente severnog regiona.

Otvaranjem angio-sale, KBC Berane postaje centar za hemodinamsku obradu kardiovaskularnih pacijenata.

- Sada u Beranama imamo kvalitetnu zdravstvenu uslugu koja je do sada bila dostupna samo u KCCG u Podgorici - kazao je Šimun, ističući da to neće biti jedina ulaganja države u zdravstveni sistem na severu Crne Gore. - Otvaranjem angio-sale dobija se pravovremena i stručna savremena pomoć u zbrinjavanju pacijenata sa kardiološkim problemima.

Pored toga, otvorena je i poliklinika u kojoj su smeštene sve ambulante internističke grupe. Tu su i nove, savremene prostorije fizikalne medicine, uz mogućnost da se kasnije proširi objekat. Kvalitet zdravstvene zaštite ogleda se u pružanju zdravstvenih usluga, a da bi se poboljšao kvalitet zdravstvene zaštite i usluga potrebno je ulagati u kadar, opremu, prostorije i infrastrukturu, što država danas radi u Beranama, istakao je direktor KBC Berane dr Milorad Magdelinić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave