SKRIVAJU BANKOVNE RAČUNE: Sudije Ustavnog suda prijavile imovinu Agenciji za sprečavanje korupcije

I. D. S.

09. 04. 2024. u 13:06

SVIH sedam sudija Ustavnog suda imaju rešeno stambeno pitanje, neko zahvaljujući nasledstvu, neko stambenim kreditama, a neko i zahvaljujući onim ekstremno povoljnim kreditima koje ispituje SDT, a koje je delio režim DPS. Osim toga, prema imovinskim kartonima koje su podneli Agenciji za sprečavanje korupcije, sudijama je zajedničko i da kriju koliko novca imaju u banci, a sudeći po kartonima, nekoliko njih ima i po više komada oružja.

СКРИВАЈУ БАНКОВНЕ РАЧУНЕ: Судије Уставног суда пријавиле имовину Агенцији за спречавање корупције

V.K.

Prema poslednjem imovinskom kartonu za 2023. godinu, objavljenom na sajtu ASK-a, Faruk Resulbegović je najimućniji među sudijama. Poseduje nasleđenu kuću od 87 kvadrata, dva apartmana, građevinsko zemljište od 311 kvadrata, zemljište od 37 kvadrata i dva poslovna prostora. Resulbegović ima BMV 745 iz 2002. kojeg je kupio, a nasledio je "citroen C4" iz 2009. Prijavio je i oružje - "bernardeli VB praktikal", "CZ šedou 2", "bereta ARX 160" koje je, kako je naveo, kupio.

Sutkinja Momirka Tešić iz Tivta od nepokretne imovine poseduje njivu od 913 kvadrata koju je dobila na poklon. Njen suprug Nenad Tešić ima udeo od 50 odsto u kući od 105 kvadrata, kao i polovinu nekretnine od 300 kvadrata, koja je u kartonu uneta kao "ostalo", što je, takođe, nasledio. Sutkinja ima akcije u pet preduzeća.

Do kvadrata sa povlasticama

DRAGANA Đuranović je stan u Siti kvartu platila svega 15.445 evra, odnosno 208 evra po kvadratu. Desanki Lopičić, koja pripada staroj garnituri sudija Ustavnog suda, Vlada je dala povoljan kredit za kupovinu stana od 75 kvadrata, pa za 75.000 evra pozajmice plaća ratu u iznosu od 79,8 evra. Sudija Budimir Šćepanović ima stan od 90 kvadrata, kojeg je kupio uz pomoć države, za nešto više od 13.000 evra.

Imovinski karton sutkinje Snežane Armenko iz Podgorice još nije objavljen na sajtu ASK-a, ali je u januaru ove godine prijavila promene imovinskog stanja koje se odnose na imovinu koju je nasledio njen suprug Lazar Armenko. Prema imovinskom kartonu za 2022. Armenko ima stan od 86 kvadrata koji je kupila, automobil "pežo 207" iz 2011, stambeni kredit iz 2022. od ukupno 85.950 evra, i dva gotovinska od 20.000 i 6.000, takođe iz 2022.

Sutkinja Dragana Đuranović je jedna od troje sudija Ustavnog suda kojoj je država pomogla da reši stambeno pitanje, dok je bila zaštitnica imovinsko-pravnih interesa Crne Gore. Osim njoj, država je pomogla sudijama Desanki Lopičić i Budimiru Šćepanoviću da kupe stanove i to dok su bili sudije Ustavnog suda, iako je to bilo zakonom zabranjeno. Zbog toga je Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv više funkcionera bivše DPS vlasti.

Sudija Milorad Gogić vlasnik stana od 29 metara kvadratnih, dok njegova ćerka Anđela ima stan od 44 kvadrata, takođe stečen kupovinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave