ČESTITKE POVODOM DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE: Sretenje je osa spajanja, amanet za negovanje zajedništva

V.V.

15. 02. 2024. u 18:47

Republici Srbiji i njenim građanima želimo napredak, mir i slogu, uspeh u daljem razvoju, navedeno je, između ostalog u čestitki predsedika Herceg Novog Stevana Katića koju je povodom Dana državnosti uputio konzulu Srbije u Herceg Novom, Miću Rogoviću.

ЧЕСТИТКЕ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ: Сретење је оса спајања, аманет за неговање заједништва

fOTO: V.V.

- Obeležavanje ovako važnog datuma za Republiku Srbiju, prilika je da se podsetimo zajedničkih istrajavanja naših građana kroz istoriju, ali i danas, porodičnih i prijateljskih veza, bliskosti našeg naroda na kojoj i temeljimo čvrstu saradnju. Želja nam je da takvu povezanost učvršćujemo, budemo jedni drugima podrška, razvijamo saradnju na svim poljima, a na obostrano zadovoljstvo i napredak naših zajednica - napisao je predsednik Katić.

Čestitka je konzulu Rogoviću,“svom srpskom narodu, građanima Srbije i njenom rukovodstvu“ upućena i iz Kluba odbornika „Nova srpska demokratija i Prava Crna Gora – Za budućnost Herceg Novog i Boke“.

- Ovog dana sećamo se besmrtnog podviga naših hrabrih predaka koji su pre 230 godina podigli Prvi srpski ustanak i na ovaj dan 1835. doneli Sretenjski ustav… a  Sretenje je osa spajanja herojske borbe za nezavisnost, večitih težnji srpskog naroda idealu slobode i političke samosvesti srpskog nacionalnog bića.

U čestitki je i podsećanje da je prepoznajući značaj Prvog srpskog ustanka, Njegoš „Gorski vijenac“ posvetio „ocu Srbije“, vođi  ustanka Đorđu Petroviću – Karađorđu i time neraskidivo  vezao prošlost i budućnost Srbije i Crne Gore, ostavivši nam u amanet negovanje zajedništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku