BENEFITE ĆE IMATI GRAĐANI CRNE GORE: Luku Budva nakon dve decenije preuzela Opština

B. DABIĆ

07. 03. 2023. u 20:54

ISPRAVLjENA je nepravda posle punih 20 godina - Luku Budva danas je ponovo preuzela Opština.

БЕНЕФИТЕ ЋЕ ИМАТИ ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ: Луку Будва након две деценије  преузела Општина

Foto: Opština Budva

Sporazum o ustupanju na korišćenje Luke Budva Opštini potpisali su predsednik Opštine Budva Milo Božović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj. To znači da je Luka Budva iz „privatnih ruku“ ponovo u vlasništvu države.

Početkom februara, Vlada je, na inicijativu premijera u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića, usvojila Odluku o preuzimanju Luke Budva i time dala saglasnost na Sporazum između Javnog preduzeća i Opštine kojim se lokalnoj upravi daje marina na privremeno korišćenje do raspisivanja tendera i izbora koncesionara.

Predsednik opštine Budva Milo Božović istakao je da su se stekli uslovi da Opština Budva preuzme Luku. On se zahvalio  Vladi Crne Gore i premijer  Abazoviću na Zaključku Vlade koja je omogućila da Opština preuzme Luku, a direktoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladenu Mikijelju, predsedniku Upravnog odbora Blažu Rađenoviću i kompletnom njihovom timu na poverenju koje su ukazali Opštini Budva i mogućnosti da Opština preuzme upravljanje Lukom Budva.

Foto: Opština Budva

 

- Višedecenijska nepravda danas je ispravljena i krunisana potpisivanjem Sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva, između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Opštine Budva. Na osnovu Zaključka Vlade stavljeno je van snage nešto što je decenijama pripadalo privilegovanom privrednom društvu i ubuduće ćemo, zajednički, sa Opštinom Budva, raditi na unapređivanju Luke Budva i konačno će građani Budve, ali i Crne Gore, imati posebne benefite i privilegije od ovog posla - zaključio je predsednik Upravnog odbora Blažo Rađenović.

Ispred Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, sastanku su prisustvovali: direktor Mladen Mikijelj, predsednik Upravnog odbora Blažo Rađenović, pomoćnica direktora Ivana Franeta, pomoćnik direktora Nikola Rađenović, savetnik Vukašin Mijatović i rukovoditeljka ekonomsko-finansijske službe Maša Vukić, dok su ispred Opštine Budva sastanku prisustvovali: predsednik Opštine Milo Božović, predsednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović i v.d. sekretarke Sekretarijata za privredu Jelena Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku