PROSLAVLJALI VELIKANE SRPSKE ISTORIJE Lekić: Napad na Marka Kovačevića je napad na sve Srbe u Crnoj Gori

M. D.

19. 01. 2023. u 15:26

Aktuelna medijska hajka koja se vodi protiv predsednika Opštine Nikšić i visokog funkcionera Nove srpske demokratije, Marka Kovačevića, predstavlja jednu besprizornu i krajnje nečasnu epizodu koja ima za cilj, očigledno, da drži srpski narod u stanju političke pokornosti, saopštio je Milan Lekić, predsednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije, Pljevlja.

ПРОСЛАВЉАЛИ ВЕЛИКАНЕ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ Лекић: Напад на Марка Ковачевића је напад на све Србе у Црној Гори

Foto rudnik uglja

-Gospodinu Kovačeviću se zamera što je proslavljao velikane srpske istorije i oslobodilačkih ratova kao što je to slučaj sa našim čuvenim ustanikom serdarom Vulom, kaže Lekić napominjući da napade na Kovačevića sprovode DPS, politički predstavnici Bošnjaka, tzv. nezavisni intelektualci, ali, na našu veliku žalost, i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

-Naime, gospodin Fejzić je u više navrata istakao da je ponašanje Marka Kovačevića, samo zbog toga što se nije odrekao naše svete oslobodilačke tradicije, fašistički čin. Takva poruka, i to u 21. veku, zaista je neprimerena jednom verskom lideru. Gospodin Fejzić je otišao i korak dalje, pa je Osmansko carstvo proglasio za civilizovanu i demokratski ustrojenu državu, čime je povredio nacionalna i verska osećanja svih Srba, čiji su preci odlično upamtili svu rigidnost i sve zločine koji su vekovima sprovođeni nad našim narodom, upravo od turskog zavojevača. Da li to znači da gospodin Fejzić opravdava i ostale okupatore, poput Njemaca, Italijana ili, možda, ustaša? Gospodin Fejzić je, svesno ili ne, ovakvim ponašanjem i napadima na gospodina Kovačevića poslao jasnu poruku da je njegovanje oslobodilačke tradicije srpskog naroda problem u Crnoj Gori, čime je jasno doveo u pitanje identitet srpskog naroda i pravo na uživanje svih zagarantovanih civilizacijskih prava. Nismo očekivali od gospodina Fejzića da se ponaša kao nekadašnji glavni imam iz Pljevalja, Samir Kadribašić, koji je godinama sejao mržnju prema srpskom narodu, i to na najprimitivniji mogući način, kaže Lekić.

On napominje da sa druge strane, ne može a da se  ne primeti da je gospodin Fejzić "mudro" prećutao likovanje predsednika Opštine Tuzi, Nika Đeljošaja, povodom 555 godina od smrti Đurađa Skenderbega, koji je bio veliki borac protiv Turaka i čina nasilne islamizacije koju su Turci na ovim prostorima svakako sprovodili.

-Ukoliko gospodin Fejzić nije bio upoznat sa tim, možda ga je mogao informisati upravo Kadribašić, današnji hodža iz Tuzi, kaže Lekić.

Prema njegovim rečima gospodin Fejzić se nije istakao u solidarnosti sa srpskim pravoslavnim narodom kada je, tokom veličanstvenih litija, vodio borbu za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve, što umnogome objašnjava poslednje ispade gospodina Fejzića.

Lekić ističe da nažalost, ova hajka na gospodina Kovačevića dovela je do skandalozne situacije da mu se otvoreno preti klanjem.

-Napad na Marka Kovačevića je napad na sve nas i da mi, kao predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori, ni u kojem slučaju nećemo dozvoliti da u ovoj borbi ostane sam. Kako mi, tako i celi srpski narod, poručio je Lekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo