NAKON TRAGEDIJE U TUNELU LOKVE I VIDEO SNIMAKA O TOME: Više državno tužilaštvo formiralo predmet

M. SEKULOVIĆ

06. 01. 2023. u 15:31

VIŠE državno tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je predmet povodom objavljenog video snimka na portalima i društvenim mrežama nakon saobraćajne nezgode u tunelu Lokve, na magistralnom putu Berane - Rožaje, u kojoj je poginula jedna osoba, a dve teško povređene.

НАКОН ТРАГЕДИЈЕ У ТУНЕЛУ ЛОКВЕ И ВИДЕО СНИМАКА О ТОМЕ: Више државно тужилаштво формирало предмет

Skrin

Ovo je saopštio portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, viši državni tužilac Hasan Lukač, i javnost upoznao da je naloženo policijskim službenicima Odeljenja bezbednosti Berane da prikupe potrebna obaveštenja u vezi događaja.

- Kao i dežurnom državnom tužiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, koji je vršio uviđaj na mestu nezgode da nakon pribavljenja nalaza i mišljenja od strane veštaka medicinske struke, spise predmeta prosledi ovom tužilaštvu kako bi se ocenilo da li u radnjama pojedinaca sa tog snimka ima elemenata krivičnog dela koja se gone po službenoj dužnosti i za koje bi nadležnost zasnovalo ovo tužilaštvo, navodi se u saopštenju Lukača.

Da podsetimo u četvrtak veče u tunelu Lokve, na putu Berane-Rožaje u direktnom sudaru dvs automobila poginuo je mladi Rožajac Senad Kalač (29).

Vrlo brzo na društvenim mrežama su se pojavila dva video zapisa gde za sada nepoznate osobe vređajući ekipu Hitne pomoći iz Berana, tvrde kako Hitna pomoć ne želi da preveze povređenog "već ga ostavlja da umre na ulici". Potom prisiljavaju policajca da telo već, kako tvrde lekari, preminulog mladića unrsu u policijska kola i ptebace u bolnicu.

Odmah nakon prvih objava na društvenim mrežama, oglasio se direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković. On je rekao "da su u udesu u tunelu Lokve učestvovale tri osobe, a da je jedna poginula na mestu.

- Koleginica iz beranske Hitne je proglasila smrt na mestu nesreće. Lekarka je čak odradila i EKG kako bi dobila dodatnu potvrdu da je jedan učesnik u saobraćaju preminuo. Naložila je da se dvoje sa teškim telesnim povredama transportuju u beransku bolnicu - kazao je Niković.

On je istakao da je potom došlo do pritiska okruženja na Hitnu i policiju da se lice koje je proglašeno mrtvim transportuje u bolnicu što, napominje, nije praksa. Zbog pritiska okoline, policija je trasportovala preminulog.

Na snimku je nesvakidašnja situacija da policija transportuje preminulog do beranske bolnice. Ustaljena je praksa da kad lice premine na licu mesta, ono ostaje tu do dolaska ekipe za uviđaj i tužioca, pojasnio je Niković, ističući i da je vozilo Hitne pomoći na vreme došlo na lice mesta.

Ubrzo se iglasio i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i preneo zvaničan stav Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koji je bio identičan sa rečima njihovog direktora...

HITNA ODBILA DA VOZI POVREĐENOG? Skandal u senci saobraćajne nesreće u Crnoj Gori, kod tunela Lokve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave