BESEDA MITROPOLITA JOANIKIJA: Služba na Badnji dan u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira

B. DABIĆ

06. 01. 2023. u 15:26

MITROPOLIT crnogorsko- primorski Joanikije, na Badnji dan služio je liturgiju u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira.

БЕСЕДА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА: Служба на Бадњи дан у Саборном храму Светог Јована Владимира

Foto: B.Dabić

Božić je praznik Božije milosti i ljubavi i neka vam donese radost, zdravlje i mir, porodičnu sreću i slogu, poručio je Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa liturgije u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru. U prisustvu velikog broja građana, mitropolitu Joanikiju sasluživalo je sveštenstvo barskog arhijerejskog namesništva. Mitropolit Joanikije u besedi je čestitao Badnji dan i dolazeći Božić, praznik rođenja Hristovoga.

Foto: B.Dabić

Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru T

Danas, na Badnji dan, mi osećamo kako cela tvorevina, i nebo, i zemlja se raduju dolasku Hristovome. Sve je u trepetu. A kako i da ne bude ako tvorac neba i zemlje dolazi u ovaj svet! Kako da se ne raduje tvorevina svome tvorcu”, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski i dodao da „rođenje Bogomladenca Hrista zajedno slave i nebo i zemlja“.

Gospod Hristos, kako je naglasio, došao je kao sunce pravde, ne da osvetli tamu jedne pećine nego tamu grešnih ljudskih duša, da očisti naša srca i da se u našim srcima, a ne u vitlejemskoj pećini, nastani.

Mitropolit Joanikije je nakon liturgije podelio Božićne poklon paketiće prisutnoj deci.

Ispred Sabornog hrama Jovana Vladimira u Baru danas će od 15 časova biti upriličeno nalaganje Badnjaka.

U subotu, na Božić, 7. januara, u ponoć je liturgija u crkvi Svih svetih na Velikom Pijesku, a u 7:00 Praznično jutrenje u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira. U 8:00 služiće se liturgije u Sabornom hramu i u crkvi Svetog Nikole u Starom Baru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave