НЕОДОЉИВИ КАПУШЊИК: Лепињице пуњене киселим купусом, толико укусне да вам ништа уз њих не треба

Новости онлине

17. 04. 2024. у 07:00

Оно што посебно фасцинира код капушњика, осим укуса, наравно, јесте и чињеница да се припрема на врло једноставан начин, тако да га могу припремати и мање искусне домаћице.

НЕОДОЉИВИ КАПУШЊИК: Лепињице пуњене киселим купусом, толико укусне да вам ништа уз њих не треба

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање свежег квасца
  • 400 мл воде
  • 800 г брашна
  • 400 г наренданог киселог купуса
  • соли по укусу
  • мало шећера
  • мало уља за тесто
  • уље за пржење

Припрема:

Посебно је важно купус нарендати на ситно и обавезно га добро оцедити.

Уситните квасац и додајте мало шећера, па га оставите да надође.

Додајте остале састојке и замесите глатко тесто, па оставите да надође.

Након што надође, одвајајте мање комаде и од њих правите лоптице.

Сваку лоптицу растањите оклагијом, па ставите преко припремљени кисели купус, а онда поново од тог теста обликујте лоптицу.

Потом сваку поново растањите оклагијом и оставите да одстоји око 15 минута.

Добро загрејте уље у тигању и пржите са обе стране.

Капушњик је толико укусан да се може јести без икаквих додатака. Уверићете се и сами када га испробате.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

РЕШИЛИ ДА КАЗНЕ - САМИ СЕБЕ! Ова земља је повукла најлуђи потез од увођења санкција Русима