НАПРАВИТЕ ЈЕДНОСТАВНУ, АЛИ ИЗДАШНУ ЖИШКА САЛАТУ: Ако желите брз али здрав и храњив оброк, ово је рецепт за вас

Новости онлине

16. 05. 2024. у 18:00

Овај рецепт за припрему лаганог ручка толико је једноставан и укусан, али оно што је у данашње време можда и најважније прави се заиста брзо.

НАПРАВИТЕ ЈЕДНОСТАВНУ, АЛИ ИЗДАШНУ ЖИШКА САЛАТУ: Ако желите брз али здрав и храњив оброк, ово је рецепт за вас

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 600 г печеног пилећег филеа (може и туна као замена)
  • 2 паковања микса салате (1 паковање око 200г)
  • 1 мањи краставац
  • 2 кашике сенфа
  • 400 мл грчког јогурта
  • со
  • оригано
  • конзерва кукуруза шећерца
  • семенке и орашасти полодови (микс)

Припрема: 

У овој варијанти рецепта испеците пилећи филе и исецкајте га. Заменски можете да користите и конзерву туне.

Помешајте са месом у великој чинији опрани микс салата и на залогаје исецкан краставац. Додајте конзерву кукуруза шећерца.

У посебној посуди направите прелив. Помешајте сенф, со, зачине и грчки јогурт.

Посебно исецкајте семенке и орашасте плодове и потом заједно са дресингом преспите све преко осталих састојака салате.

Све добро измешајте и уживајте.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

29. 05. 2024. у 21:39

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!