СЛАСНА ДОМАЋА ПИТА СА ШУНКОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Хрскава и преукусна, савршена за све прилике

Новости онлине

08. 04. 2024. у 15:58

Пита са шунком и качкаваљем је одвано популарна међу домаћицама, а када год је направе, укучани је поједу муњевитом брзином! Није ни чудо, јер је њен укус просто изванредан.

СЛАСНА ДОМАЋА ПИТА СА ШУНКОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Хрскава и преукусна, савршена за све прилике

Фото Shutterstock

Потребни састојци:

  • 250 г лиснатог теста
  • 200 г глатког брашна
  • 3 јаја
  • 250 г свежег сира
  • 250 г ренданог сира (гауда или слично)
  • 1 прашак за пециво
  • 2 дцл млека
  • 100 г шунке за пицу
  • неколико киселих краставаца
  • со
  • бибер

Припрема:

Лиснато тесто разваљајте на величину припремљеног калупа за питу или плеха пречника 26 цм.

Пребаците у плех врхове мало згусните и тесто избодите виљушком. Пеците 5 минута, док не добије боју, на 180 степени.

Док се лиснато тесто пече - припремите фил. Помешајте јаја, свежег сир, со и бибер, наизменично додавати брашно које сте претходно помешали са прашком за пециво и млеко. На крају додати и качкаваљ, шунку и краставце који су исецкани на комадиће.

Када је лиснато тесто поруменело, извадите га из рерне и на њега ставите фил. Пеците још 30 минута.

Пита је преукусна и топла и хладна! Пријатно!

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ЗАШТО РОКФЕЛЕРОВИ ФИНАНСИРАЈУ САВУ МАНОЈЛОВИЋА: Фондација која промовише интересе Америке плаћа Крени-промени (ВИДЕО)