GUŠI IH SMRAD, PLAŠE SE ZARAZE: Građani u Krnjači očajni, komšinica napravila deponiju smeća, a nadležni ne reaguju!

S. V.

10. 04. 2021. u 13:40

AUTOMOBILSKE gume, kese pune đubreta, prazne plastične flaše, gajbe, stari nameštaj dopola su zatrpali malu kuću u Ulici Jovice Vasiljevića u paliluskom naselju Krnjača.

ГУШИ ИХ СМРАД, ПЛАШЕ СЕ ЗАРАЗЕ: Грађани у Крњачи очајни, комшиница направила депонију смећа, а надлежни не реагују!

Foto Arhiva

Zbog nesavesne komšinice, koja pod svoj prozor dovlači smeće, smrad se širi celom ulicom, a stanari ove ulice kažu da su nekoliko puta prijavljivali ovaj slučaj i Gradu i Opštini, ali da reakcije nije bilo. Iz gradskog Sekretarijata za komunalne i inspekcijske poslove kažu da je zabeležena jedna prijava u proteklih pet godina.

Prema rečima ogorčenih žitelja ove ulice na levoj obali Dunava, žena ispred čije kuće godinama "raste" deponija živi ceo život sama, i to u teškim uslovima. Navodno, ona je socijalni slučaj koji od Grada je dobila objekat na korišćenje.

- Stanujem u kući prekoputa tog smetlišta, to je stvarno teško podnošljivo - kaže nam Tijana K.

KAZNA 10.000

Kako je propisano zakonom, ostavljanje smeća van kante je prekršaj za koji je predviđena kazna od 10.000 dinara. Međutim, u praksi je drugačije, pa se ovakvi prekršaji gotovo i ne evidentiraju jer je teško utvrditi čije je smeće koje je ostavljeno na mestu koje nije za to predviđeno.

- Više puta smo kontaktirali sa nadležnima kako bi došli i odneli ovo nagomilano đubre, ali niti smo mi dobili odgovor, niti su oni došli. Sve smrdi, smeće razvlače kučići i plašimo se da se, pored ove svetske zaraze, ovde ne raširi još jedna. Njoj smo nekoliko puta skrenuli pažnju, ali bezuspešno. Jedno vreme je ovde čak imala i kozu!

Naša sagovornica kaže da se u blizini nalaze kontejneri, koje radnici "Čistoće" redovno prazne, ali na problem komšijske deponije svi žmure. U Sekretarijatu za komunalne i inspekcijske poslove za naš list objašnjavaju da je od 2016. do 2021. godine primljena jedna prijava za zauzeće javne površine u Ulici Branka Momirova - Jovice Vasiljevića na Paliluli.

- Komunalni milicionari proveravajući navode iz prijave, u trenutku izvršene kontrole nisu zatekli narušavanje reda iz svoje nadležnosti - kažu iz Gradske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu