ZEMUNSKO NASELJE DOBIJA UREĐENU ZELENU POVRŠINU: Eko park u Ugrinovcima

Š.M.

22. 05. 2024. u 16:35

U zemunskom naselju Ugrinovci, na neuređenoj površini u centralnom delu duž kanala Veliki Begej biće sagrađen Eko park.

ЗЕМУНСКО НАСЕЉЕ ДОБИЈА УРЕЂЕНУ ЗЕЛЕНУ ПОВРШИНУ: Еко парк у Угриновцима

Opština Zemun

Sredstva su obezbeđena preko javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljište kao prirodnog resursa u 2024., preko Ministarstva za zaštitu životne sredine.Zemljište predviđeno za formiranje Eko parka u Ugrinovcima je zagađeno procednim vodama divljih deponija, raznovrsnim građevinskim šutom i drugim vrstama otpada nepoznatog porekla, te se zagađenje prenosi i na podzemne vode. Pored toga, često spaljivanje otpada na obodima površina, na granici sa privatnim parcelama, dolazi i do zagađenja vazduha.

Projekat predviđa formiranje parkovskih staza, ozelenjavanje prostora sadnjom trave i 85 sadnica, izgradnju dečijeg igrališta sa ljuljaškama, toboganima, zatim postavljanje klupa, piknik garnitura, betonskog roštilja,platforma za pecanje, postavljanje drvenog senila, drvenog lučnog mostića..

Poseban segment činiće trim staza dužine 650 metara sa pratećim sportskim rekvizitima. Ministarstvo za zaštitu životne sredine sufinansira ovaj projekat sa 13.200.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!