OPŠTINA PLAĆA MATURSKO VEČE: Učenici srednjih škola iz Obrenovca dobili vaučere za proslavu

S.V.

21. 05. 2024. u 18:16

UČENICI završnih razreda obrenovačkih srednjih škola i ove godine imaće besplatnu proslavu mature. Već treću godinu zaredom, Opština Obrenovac snosi troškove organizacije maturske večeri, te su čelnik ove lokalne samouprave Miloš Stanojević i Boris Bogdanovski iz odeljenja za informisanje i brigu o mladima podelili đacima vaučere.

ОПШТИНА ПЛАЋА МАТУРСКО ВЕЧЕ: Ученици средњих школа из Обреновца добили ваучере за прославу

FOTO:opština Beočin

Stanojević je istakao da Opština na ovaj način nastoji da pomogne porodicama, odnosno roditeljima maturanata.

- Ove godine, kao i ranije, vodićemo računa o tome da maturanti budu bezbedni, takođe pobrinućemo se da obezbedimo dobre uslove za proslavu njihove najlepše večeri kako bi naši mladi Obrenovčani sa tog događaja poneli divne uspomene - poručio je prvi čovek Obrenovca.

Direktorka Tehničke škole Rajka Babić naglasila je da ovaj potez lokalne samouprave i te kako znači majkama i očevima đaka završnih razreda, jer su troškovi koji prethodne maturskoj večeri veoma visoki. Proslava mature ove škole biće organizovana 6.juna u klubu "Svetionik".

- Deca će brinuti o svom izgledu, frizurama, haljinama, šminki, odelu, cipelama - rekla je profesorka Babić.

Takođe, opština Obrenovac i ove godine realizovaće projekat "Matursko leto", kada će najbolji maturanti i studenti koji na ovogodišnjem konkursu nisu ostvarili pravo na studnetske nagrade, dobiti priliku da besplatno otputuju na neko od popularnih letovališta.

- Ovim projektom podržaćemo naše maturante i studente, dati im dodatnu podršku za dalje školovanje. Mi moramo raditi na kreiranju podsticajnih uslova, kako bi mladi ljudi ostali ovde. Naime, oni moraju imaju dobre uslove u školama, takođe neophodno je da im na raspolaganju budu programi koji će ih nadalje motivisati da ostvaruju dobre rezultate i ostanu ovde u Obrenovcu - zaključio je Stanojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)