OSAM NOVIH IGRALIŠTA: Grad Pančevo sređuje prostor za igru mališana

B.B.

13. 05. 2024. u 15:06

U PANČEVU će u narednom periodu biti izgrađeno osam igrališta. Osim na Kotežu 2 i Sodari, gde radnici i mašine već uveliko urđeuju prostor od 600 metra kvadratnih sa po 17 sprava i pratećim mobilijarom, dečja igrališta površine 225 kvadrata će dobiti naselja Kotež 1 i Tesla, a po dva naselja Mladost i Strelište.

ОСАМ НОВИХ ИГРАЛИШТА: Град Панчево сређује простор за игру малишана

Foto: Grad Pančevo

Prema rečima Maje Vitman, gradske menadžerke, pored rekonstrukcije ulica i izgradnje nedostajuće fekalne kanalizacije i velikog broja projekata, između ostalog za izgradnju novih vrtića, pre svega u naseljima Misa i Strelište, Grad i naseljena mesta će dobiti nova dečja igrališta.

- Možemo reći da će ova godina biti u znaku naše najmlađe populacije. Mališani su nova igrališta dobili u Gradskom parku, Narodnoj bašti i u dvorištu Američkih zgrada. Privode se kraju i radovi na postavljanju velikog igrališta na Tamiškom keju. U narednom periodu u gradu će biti izgrađeno ukupno osam igrališta. Naravno, ovde nećemo stati, jer su nam se javila i naseljena mesta i mi smo u postupku javne nabavke za postavljanje sedam novih igrališta u Banatskom Brestovcu, Dolovu, Kačarevu, Jabuci, Glogonju, Banatskom Novom Selu i u naselju Vojlovica. Trudićemo se i nakon toga da popunimo urbane džepove sa što više ovakvih lepih i modernih dečjih igrališta. Grad Pančevo je za ovu namenu iz budžeta opredelio 65 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za