SEDAM DANA ZA PREGLEDE: "Kućica zdravlja" biće smeštena na Ceraku od danas do 21. aprila

A. Z. K.

15. 04. 2024. u 16:43

NA Ceraku će od danas do nedelje biti postavljena "Kućica zdravlja" isped Mesne zajednice.

СЕДАМ ДАНА ЗА ПРЕГЛЕДЕ: Кућица здравља биће смештена на Цераку од данас до 21. априла

Foto: opštian Novi Beograd

U sklopu akcije koju organizuju opština Čukarica u saradnji sa Domom zdravlja "Dr Simo Milošević" građani će biti u prilici da odrade brojne specijalističke preglede od 8 do 15 časova.

Mobilna ambulanta biće smeštena u Kosmajskoj ulici 56a, a za ove preglede nije potrebna zadravstvena knjižica. Kako je najavljeno, svaki dan će biti posvećen različitom tipu pregleda.

Danas su lekari posvetili pažnju kardiovaskularnim oboljenjima. Beograđani koji su došli bili su u prilici da provere EKG i da ih pregleda internista, a dobili su i savete kako da pravilno uzimaju terapiju.

Pregledi za vikend

U SUBOTU će posetioci moći da nauče kako da se nose sa stresom, da se edukuju o prevenciji demencije i o bolestima zavisnosti. Nedelja će biti posvećena penzionerima, pa će oni moći da nauče kako da uzimaju terapiju, provere nivo šećera u krvi i izmere pritisak.

- Utorak će biti posvećen prevenciji dijabetesa. Pacijenti će moći da odrade merenje šećera u krvi, pritisak, da dobiju savet kako da sebi daju terapiju i posavetuju se kako da se hrane zdravo. Osim toga, moći će da urade i ultrazvuk abdomena - saopštili su u GO Čukarica.

Sreda će biti posvećena prevenciji oboljenja kod dece i omladine. Osim pregleda pedijatra i fizijatra, roditelji će moći da dobiju savet o vakcinaciji. Fizioterapeuti će davati savete o pravilnom izvođenju vežbi za krivu kičmu i ravna stopala. četvrtak će biti posvećen prevenciji endokrinih bolesti, a u petak će dame biti u prilici da odrade ginekološke preglede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave