IZDVOJILI 55 MILIONA DINARA: Opština Stari grad ulaže u obrazovne ustanove

B.B.

15. 04. 2024. u 16:31

U PRETHODNE dve godine, iz budžeta opštine Stari grad je izdvojeno 55 miliona dinara za održavanje školskih zgrada i dvorišta. Najveću investiciju iz budžeta dobila je OŠ "Braća Baruh" u vrednosti od skoro 12 miliona dinara. Urađena je rekonstrukcija i kompletno asfaltiranje dvorišta škole, kao i postavljanje novih ivičnjaka, uređene zelenih površina i zamenu atmosferske kanalizacije.

ИЗДВОЈИЛИ 55 МИЛИОНА ДИНАРА: Општина Стари град улаже у образовне установе

Foto: Opština Stari grad

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović je prilikom obilaska dvorišta, izrazio zadovoljstvo što su učenici, ali i svi građani ovog dela Starog grada dobili potpuno obnovljene terene na kojima mogu da se bave rekreacijom.

- Osnovna škola "Skadarlija" je samo jednom obnovljena od svoje izgradnje - rekao je Marjanović. - Postavljen je laminat u tri učionice i arhivi, urađena hitna intervencija na kanalizacionoj mreži. Zahvaljujući saradnji naše opštine i gradskog Sekretarijata za obrazovanje, škola je opremljena novom kompjuterskom opremom vrednom oko 2,4 miliona dinara. Kroz dodatnu opštinsku investiciju od četiri miliona dinara preuređeno je školsko dvorište i postavljen novi video-nadzor.

PREČIŠĆIVAČI

Zahvaljujući inicijativi predsednika opštine, sve učionice osnovnih škola u kojima borave đaci od prvog do četvrtog razreda, opremljene su prečišćivačima vazduha. Kako najavljuju iz opštine uskoro će ih dobiti i one u kojima uče osnovci starijih razreda

Marjanović navodi da će opština nastaviti da bude značajan partner starogradskih škola i most ka gradskim i republičkim institucijama, jer je obrazovanje prioritet u njenom radu.

- U OŠ "Drinka Pavlović" finansirali smo renoviranje hodnika i dve svlačionice, kao i zamenu starih vodovodnih cevi, električnih instalacija i sanitarnih čvorova - kaže predsdnim opštine. - Ugrađeni su novi ventili na svim radijatorima, umesto dotrajalih koji nisu menjani od izgradnje škole. Renovirano je veliko školsko dvorište, koje koriste sugrađani koji sa svojom decom provode slobodno vreme na tom prostoru.

Škola "Mihajlo Petrović Alas" je dobila nov video-nadzor. Računarsku opremu i nameštaj je obezbedio Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu. Sanirane su i zamenjene dotrajale podne keramičke pločice u hodniku škole, a deo školskog dvorišta je rekonstruisan. U najstarijoj školi u Srbiji "Kralj Petar Prvi" renovirana je svečana sala zgrade, koja je pod zaštitom, asfaltirano je i veliko školsko dvorište objekta škole u Ulici Maršala Birjuzova.

U Osnovnoj školi za zaštitu vida "Dragan Kovačević" opština je finansirano krečenje i obnovu 10 učionica, a kolektiv je te poslove nastavio u još 12 učionica sopstvenim sredstvima. Takođe, sanirana je kišna kanalizacija koja je podrazumevala zamenu starih oluka glavne zgrade. Osmoletka "Vuk Karadžić" je z dobila novi školski nameštaj za dve učionice, parket i podne obloge u nekoliko učionica, kao i sistem video-nadzora, dok je Sekretarijat za zaštitu životne sredine sredio deo dvorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?