MAJSTORI OBAVLJAJU POSLEDNJE RADOVE NA PRODUŽETKU BULEVARA ZORANA ĐINĐIĆA NA NOVOM BEOGRADU: Gotova ulica i kružni tok

Š.Marović

28. 02. 2024. u 16:22

RADOVI na izgradnji novog kružnog toka, koji će spojiti ulicu Vladimira Popovića i Bulevar Zorana Đinđića su završeni, a na produžetku saobraćajnice nazvane po bivšem premijeru ostalo je da se na nekim delovima odradi završni asfalt. Tako bi ulica dužine 500 metara konačno trebalo da bude završena, što će dodatno rasteretiti ovaj deo Novog Beograda.

МАЈСТОРИ ОБАВЉАЈУ ПОСЛЕДЊЕ РАДОВЕ НА ПРОДУЖЕТКУ БУЛЕВАРА ЗОРАНА ЂИНЂИЋА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Готова улица и кружни ток

Privatna arhiva

Uređenje ovog posla počelo je u maju prošle godine, kada je počelo skidanje dotadašnjeg parkinga. Tada je popularni "sadiša" izvadio brojne sadnice koje su se tu nalazile, kako bi bile sačuvane i posađene na nekoj drugoj lokaciji u gradu. Potom je krenulo trasiranje ulice, koja prolazi pored hotela "Kraun plaza" i koja će imati tri trake po smeru. Radovi su stigli do same završnice, pošto je kružni tok asfaltiran i obeležen, a ostalo je još da se zasadi zelenilo. Ulica je takođe urađena, trotoari su asfaltirani, a biće postavljena i autobuska stajališta. Tu je i nova rasveta, koja je urađena po svim standardima.

Рок за завршетак посла био је шест месеци, а је он продужен јер се наишло на проблеме са топловодом, који је морао да буде измештен. У претходном периоду упоредо се радило и проширење старог дела булевара Зорана Ђинђића за по једну траку, као и нова паркинг места, све до улице Омладинских бригада. И тај посао је рађен без престанка, са циљем да се растерете паркиралишта у околним блоковима.

Produžetak Bulevara deo je velikog putnog čvorišta nazvanog "mali metro", koji će se u narednom periodu graditi oko Novog savskog mosta i Ušća. U nastavku će biti izgrađeni velika saobraćajnica i kružni tok, koji u budućnosti treba da spoje Ulicu Vladimira Popovića sa Bulevarom Nikole Tesle. Time će se znatno rasteretiti taj deo grada i na još jednom mestu biće spojeni Novi Beograd i Zemun.

Sredinom prošle godine započeto je i projektovanje privremene saobraćajnice čijim završetkom će vozači moći da pređu u stari deo grada tako što će produžiti pravo Bulevarom Zorana Đinđića, skrenuti levo u Vladimira Popovića i tako brže stići do Bulevara Mihajla Pupina i Železničkog mosta.

Višnjička ulica

KAKO su ranije najavili gradski čelnici, svuda gde to bude bilo moguće radiće se dodatne trake, posebno na Novom Beogradu. U prethodnom periodu nekoliko ulica dobilo je proširenje, a najviše se radilo u Višnjičkoj ulici, gde se saobraćaj dodatno rasteretio, a vozila GSP dobila svoju traku.

 

Privatna arhiva

Tekst potpisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!