ПРВО основно јавно тужилаштво у Београду поднело је надлежном Првом суду оптужни предлог против седморице окривљених за напад на клуб “Комитет” у Бетон хали, у ноћи између 6. и 7. октобра. На терет им се ставља кривично дело насилничко понашање, за шта је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

На оптужници су се нашли Милош Хркман (25), Предраг Кошпрдић (25), Марко Чичковић (24), Стефан Беливук (26) и Александар Видојевић (27). Тужилаштво терети и М. М. (36) и М. В. (30). По налогу Тужилаштва полиција ће наставити да предузима све потребне мере из своје надлежности, како би се утврдио идентитет и осталих учесника у овом догађају. Против њих ће, како је саопштено, накнадно бити покренут кривични поступак.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Клуб "Комитет" демолиран због неплаћеног "рекета"

Према причи очевидаца који су се критичне ноћи нашли у клубу који је отворен само дан раније, у објекат је упало петнаестак мушкараца, који су били маскирани и имали су палице и шипке. Претходно су пребили раднике обезбеђења, а затим су кренули да ломе инвентар. Том приликом лакше је повређено и неколико гостију.

Неколико дана након напада, полиција је привела првог осумњиченог Марка Хркмана, да би током наредне две недеље надлежни дошли и до преостале шесторице. Сви осим Видојевића, који је тврдио да са поменутим нередима нема везе и да никада није ушао у локал, бранили су се ћутањем.

Полиција приводи једног од осумњичених

Према информацијама које смо добили, сви ухапшени се баве обезбеђивањем у више београдских локала. Такође, они су, наводно, сви и из “навијачког миљеа” и блиски су са Вељком Беливуком, познатим као Веља Невоља. Он је преко медија поручио да са упадом у “Комитет” нема никакве везе. Нагласио је да тренутно издржава казну кућног затвора због инцидента испред стадиона Партизана, када је претучено обезбеђење Милоша Вазуре, директора овог клуба.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ДИВЉАЊЕ У "КОМИТЕТУ": Ухапшене још две особе због напада у Бетон хали

МОТИВ - РЕКЕТИРАЊЕ?

КОЈИ СУ разлози да маскирани нападачи упадну у клуб “Комитет” и поразбијају инвентар, засада није објављено. Према незваничним информацијама, сумња се да је мотив одбијање да се плати рекет. Непосредно после упада огласио се и менаџмент клуба, истичући да објекат није разорен, да је после мањих интервенција доведен у првобитно стање, као и да “Комитет” нема апсолутно никакве везе са поменутим сукобом.