ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)

Novosti online

01. 05. 2024. u 18:13

Karlos Alkaraz je na ATP Madrid, turnir iz serije 1000, stigao kao dvostruki uzastopni šampion. Na ovom mastersu je u utorak izjednačio rekord Rafaela Nadala po broju uzastopnih pobeda (14), ali je već u sredu eliminisan.

ШОК: Карлос Алкараз избачен са турнира у Мадриду! Имитирао Надала, па морао да пакује кофере, као и Рафа (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što Nadal ispao sa turnira, Alkaraz mu je dan kasnije ukazao poštovanje imitirajući Rafin čuveni "sprint" ...

... a onda je, poput Rafe - ispao: "otpisani" Andrej Rubljov je mladog Španca, aktuelnog prvaka, pobedio prvi put u karijeri, a rezultat je glasio 4:6, 6:3, 6:2.


Isprva je domaća publika uživala. Alkaraz je rano spasao jednu brejk loptu, a svoju prvu iskoristio, pa potom poveo i sa 2:4. Rus se od tada dugo nalazio u problemima. Spasao je dve set-lopte sopstvenim servisima, ali ne i prvu narednu kada je poen započinjao Španac.

Međutim, sve se promenilo u drugoj deonici.

Rubljov, koji je igrao kao preporođen u Madridu (podsetimo, otkako se drao na linijskog sudiju u Dubaiju, zbog čega je izbačen sa turnira, teniser na koga je Rusija umela i te kako da bude ponosna, a koji je Novaka Đokovića pobeđivao i u Beogradu - odigrao je pet mečeva i dobio samo jedan do dolaska u glavni grad Španije) počeo je da briljira.

Do 3:0 je stigao uz maratonski gem u kome je tek iz petog pokušaja "oduzeo" servis Alkarazu. Mogao je to i u šestom gemu opet da uradi, a u narednom izdržao veliki nalet "Karlitosa", kako špansku zvezdu zovu u domovini, te poravnao na 1:1 u setovima. I ne čudi, podigao je preciznost prvog servisa sa 56% na 89%, a osvojio čak 43% poena na prve servise rivala.

Oskoljen tim uspehom, Rubljov je brejkom otvorio treći, odlučujući deo ovog uzbudljivog meča.

Izdržao je "protiv-udar" suparnika koji se ponadao da će odmah uzvratiti istom merom, pa posle još jednog brejka, za nedostižnih 4:1, uz skoro 20% bolju preciznost prvog servisa - izvojevao veliki trijumf. Proslavio ga je tako što se prekrstio i zahvalio Bogu...

Prvi put u karijeri je savladao Alkaraza a, interesantno, igrali su dosad samo jednom, na završnom mastersu 2023, kada je Španac pobedio sa 7:5, 6:2).

Andrej Rubljov, koji je na ovom turniru izvodio i čudesni "povratak iz mrtvih", će u polufinalu igrati sa boljim iz američko-argentinskog duela u kome se sastaju 12. nosilac, Tejlor Fric, i 21, Fransisko Serundolo.

U drugom polufinalu će Feliks Ože-Alijasim (Kanada) igrati protiv pobednika meča Danil Medvedev (Rusija, 3) - Jirži Lehečka (Češka, 30.).

Kad igra Novak Đoković?

Nole je rešio da ne učestvuje na mastersu u Madridu, ali se očekuje da nastupi uskoro - na sledećem turniru iz ATP serije 1000, u Rimu, koji počinje 8. maja, a završava se 19.

Međutim, interesantno je da na Đokovićevom zvaničnom internet sajtu još nema nikakvog obaveštnja - koji je to tačno sledeći turnir na kome će srpski as igrati.

Pratite zato i dalje sve vesti o Novaku i tenisu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku