PUTNICI ČEKAJU SATIMA U KOLONI: Ogromne gužve na pojedinim graničnim prelazima

Novosti online

05. 05. 2024. u 18:12

DUGAČKE kolone vozila i višesatna čekanja na graničnim prelazima zabeležena su u nedelju prema Hrvatskoj iz pravca Bosne i Hercegovine na severu zemlje, a na jugu u suprotnom smeru, pošto se građani Bosne i Hercegovine vraćaju posle kombinovanja prvomajskih praznika sa vikendom u toj zemlji.

ПУТНИЦИ ЧЕКАЈУ САТИМА У КОЛОНИ: Огромне гужве на појединим граничним прелазима

Foto: Privatna arhiva

Kako je saopšteno iz Automoto saveza BiH sa sedištem u Mostaru, duge su kolone putničkih vozila na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Lokalni mediji javljaju da se na nekim lokacijama ljudi čekaju satima da pređu granicu.

Prema izveštaju Auto-moto saveza, frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu iz Hrvatske na graničnim prelazima u Doljanima i Bijači na jugu, gde se građani BiH vraćaju u zemlju nakon što su spojili Praznik rada 1. i 2. maja, koji je takođe u toj zemlji neradan, sa petkom i vikendom.

Osnovne i srednje škole spojile su 3. maj kao neradni dan, baš kao i neke javne ustanove u Bosni i Hercegovini. U Republici Srpskoj, međutim, nedelja je Vaskrs, pa je i Vaskršnji ponedeljak neradni dan.

(Večernji)

BONUS VIDEO: ZA USKRS NA VODI: Tradicionalni trening mladih kajakaša u Zrenjaninu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom