ŠĆEKIĆ IZRIČIT: Nećemo glasati za rezoluciju o Srebrenici

M. SEKULOVIĆ

04. 05. 2024. u 19:09

SOCIJALISTIČKA narodna partija (SNP) čiji je potpredsednik Dragoslav Šćekić, smatra da ne bi bilo dobro da Crna Gora u Ujedinjenim nacijama podrži rezoluciju o Srebrenici jer to može dodatno podići tenzije u čitavom regionu, pa i u Crnoj Gori.

ШЋЕКИЋ ИЗРИЧИТ: Нећемо гласати за резолуцију о Сребреници

M. S.

- Ja i predsednik SNP Vladimir Joković glasaćemo protiv ako platforma o glasanju u Ujedinjenim nacijama bude na dnevnom redu Vlade, saopštio je potpredsednik Vlade Crne Gore Dragoslav Šćekić, koji ističe da SNP ima svoj stav, koji je iznet u parlamentu pre tri godine, kada je bilo govora o sličnoj temi. 
 
- Naš stav je jasan. Mi smo protiv svih zločina i za to da se osude svi zločini, bez obzira sa koje strane dolaze. Ipak, ne možemo dozvoliti da se bilo koji narod naziva genocidnim i da se na taj način stigmatizuje, odnosno da od jednog naroda generalno pravimo neku nepoželjnu sliku u svetu. Moramo da vodimo računa o tim stvarima i da razmišljamo o ekonomiji, socijalno odgovornom ponašanju, kako stvoriti bolje uslove za život našim građanima, kako prevazići trodecenijsko loše nasleđe, počev od tih ružnih vremena kada su počinjeni ti zločini. Rezolucija sama po sebi jeste otvaranje jedne teme koja proizvodi tenziju među raznim narodima. SNP bi ovako reagovao i da je u pitanju neki drugi narod. Prosto, nećemo dozvoliti da bilo koji narod u ovom momentu nazivamo genocidnim. Mislimo da ovo nije momenat i da uopšte nije trebalo stavljati tu temu na dnevni red - kazao je Šćekić za Dan, ističući da je regionu potrebna neka nova atmosfera i komunikacija koja vodi u pravcu prevazilaženja granica. 
 

POBEDIO MILA

 
Šćekić je bio prvi političar koji je pobedio DPS u Crnoj Gori. Na lokalnim izborima 2014. godine u Beranama je predvodio listu "Zdravo Berane - SNP-DF", koja je tada preselila Đukanovićevu DPS gde se i danas nalazi u gradu na Limu.
 
U aktuelnoj Vladi Crne Gore Šćekić je potpredsednik za demografiju i ministar sporta i mladih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom