SAŠA PETROVIĆ BAŠ NEUMORAN: Paraćinac istrčao polumaraton u Dubrovniku (FOTO)

Z. R.

28. 04. 2024. u 20:59

PROFESOR fizičke kulture iz Paraćina Saša Petrović nastavlja neumorno sa svojim učešćima na polumaratonima u cilju povezivanja svog grada sa mestima u kojima trči, a danas je istrčao polumaraton u Dubrovniku.

САША ПЕТРОВИЋ БАШ НЕУМОРАН:  Параћинац истрчао полумаратон у Дубровнику (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

U ovoj trci dugoj 21 kilometar učestvovalo je preko 2.000 takmičara. Petrović naglašava da je ovo jedna od najmasovnijih trka u Hrvatskoj, uz učešće sportista iz Enlgeske, Nemačke, Norveške…

Ovu trku Paraćinac je posvetio predstojećim uskršnjim praznicima i promovisanju svog grada povezujući ga sa dijasporom, zbog čega je nakon takmičenja posetio Pravoslavnu crkvu u Dubrovniku.

Foto: Privatna arhiva

-  Tamo sam imao susret sa sveštenicima Zahumsko-neretvanske eparhije, Stevanom Kovačevićem i Miroslavom Boškovićem, koji su predstavnici srpske zajednice koja se inače okuplja u srpskoj pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku. Njima sam uručio poklon-paket sa autentičnim darovima iz paraćinske opštine, poput  suvenira Turističke organizacije Paraćina i Zavičajnog muzeja, kao i knjige Biblioteke "Dr Vićentije Rakić", te med sa našeg područja, dar predsednika pčelarskog udruženja “Grza” – navodi Petrović.

Ovaj pravi sportski radnik u Paraćinu koji ovim trkama promoviše i zdrav način života, odnosno bavljenje sportom, dajući lični primer svim generacijama, zahvalio se na podršci svima koji su pomogli na bilo koji način još jedan njegov odlazak na međunarodni polumaraton.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis