POKUŠAVAMO DA UBLAŽIMO MIŠLJENJE DORE BAKOJANI: Šefica srpske delegacije o amandmanima koje je podnela Srbija u Savetu Evrope

Novosti online

15. 04. 2024. u 19:29

SRPSKA delegacija u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope podnela je 10 amandmana na tekst preporuke za prijem Kosova u tu međunarodnu organizaciju, a šefica delegacije Srbije Biljana Pantić Pilja kaže da je to pokušaj da se ublaži Mišljenje izvestioca PSSE Dore Bakojani.

ПОКУШАВАМО ДА УБЛАЖИМО МИШЉЕЊЕ ДОРЕ БАКОЈАНИ: Шефица српске делегације о амандманима које је поднела Србија у Савету Европе

Foto: Printskrin/Instagram/biljana_pantic_pilja

- Amandmanima pokušavamo da ublažimo Mišljenje Dore Bakojani, rekla je Pantić Pilja.

Ona je navela da je odluka Odbora za pravna pitanja PSSE, koji je podržao nacrt Mišljenja o članstvu Kosova u Savetu Evrope - očekivana.

- Odbor je doneo očekivanu odluku, ali ona nije bila jednoglasna, jer je troje članova bilo protiv – dva člana srpske delegacije i kolega sa Kipra, prenela je Pantić Pilja.

Jednim od amandmana koje je podnela srpska delegacija traži se odlaganje odluke o zahtevu Prištine za članstvo, dok Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija "ne utvrdi ili odobri status Kosova i Metohije".

Srbija traži i da se predloženi tekst izmeni tako da osnivanje ZSO bude preduslov za nastavak procesa razmatranja zahteva Kosova za članstvo, a ne "post-pristupna obaveza", kako stoji u preporuci.

BONUS VIDEO: VUČIĆ RAZGOVARA SA PUTNICIMA: Predsednik na prvom letu za Mostar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)