NEDELJA ŠPANSKOG JEZIKA NA FILOLOŠKOM FAKULTETU: Doprinos širenju hispano kulture

Lj.B.

23. 04. 2024. u 11:11

Na Filolškom fakultetu Univerziteta u Beogradu otvorena je Nedelja španskog jezika i kulture koja traje do 28. aprila.

НЕДЕЉА ШПАНСКОГ ЈЕЗИКА НА ФИЛОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ: Допринос ширењу хиспано културе

privatna arhiva

Ovaj događaj organizuju ambasade Španije, Argentine i Meksika u saradnji sa Filološkim fakultetom, Filumom u Kragujevcu i Filološkim fakultetom u Novom Sadu.

Nedelju španskog jezika otvorila je dekan Filološkog fakulteta prof. dr Iva Draškić Vićanović, a i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović naglasila je da za španski jezik i kulturu postoji veliko interesovanje u Srbiji, ne samo na visokoškolskim ustanovama.

- Afirmaciji tog jezika doprinela je i popularnost španske kinematografije i hispanske književnosti. Verujem da će popularnost španskog jezika iz godine u godinu samo rasti - rekla je ministarka prosvete.

Španski jezik je primarni jezik u više od 20 zemalja širom sveta i jedan od šest zvaničnih jezika Ujedinjenih nacija, ali i zvanični jezik u Evropskoj uniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)